Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: rhide in linux..gentoo mai exact  (Citit de 19232 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
thestick
Client obisnuit
**

Karma: -6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 68



Vezi Profilul WWW
« : Aprilie 07, 2006, 15:38:19 »

pentru gentoo-users [ adica eu ]
emerge --fetchonly rhide
vi /usr/include/linux/wait.h
:%s/bit, word/bit, (volatile long unsigned int *)word/             [comenzi in vi. ":" + comanda ]
:wq
emerge rhide
---------------
pentru non-gentoo users [netestat , doar presupun ca merge.]
[pt astia care folositi fedora core x , sau mai stiu eu ce distributii fantoma]

vi /usr/include/linux/wait.h [o sa  presupun ca acest fisier exista , eventual sta in alta parte]
:%s/bit, word/bit, (volatile long unsigned int *)word/              [comenzi in vi. ":" + comanda ]
:wq


fetch tvision
http://tvision.sourceforge.net/#down -- luati ultimele surse
cd /unde/ai/despachetat/tvision
./configure
make
make install

speram fara erori Smile

fetch rhide
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=32835&package_id=27741&release_id=287313  [are gdb+setedit inclus]
./configure
-make
make install
daca va da eroare de compilare , sa stiti ca imi pare rau!

$rhide
enjoy

ps..forumul e tradus dupa ureche..
citez "Intoarcete la acest mesaj."
//later edit
va rog feedback , merge sau nu?
jos cu posterele MicroSoft lipite cu forta in camere
« Ultima modificare: Aprilie 07, 2006, 15:42:11 de către TheStick » Memorat

Coty
Nu mai tace
*****

Karma: 6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 235



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #1 : Aprilie 07, 2006, 17:38:07 »

eu l-am instalat parca mai usor ca tine [SuSE user].... bine, nu prea am stat in el, merge VIM foarte bine, combinat cu un gcc bun si cu ddd (10x greco ca mi-a zis de el!)...
o fi un nou trend "Microsoft  Fighting", dar ... eu zic ca fiecare e bun la cate ceva...
Memorat
thestick
Client obisnuit
**

Karma: -6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 68



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #2 : Aprilie 07, 2006, 18:46:52 »

ai luat probabil niste binare mai vechi , si probabil instabile.
si de ce sa te chinui cu 3 aplicatii cand poti numai cu una, care le reuneste destul de bine.
intr`adevar , vim cu cateva printfuri puse strategic ,eventual ddd , dar care mi se pare greoi, rezolva treaba.
iti recomand din suflet sa iti compilezi sursele pt distro`ul tau..
la gmoisil2006 , cineva lipise postere cu mircrosoft prin camere cu linuxisti obsedati ; le` a luat vantu  Evil or Very Mad
Memorat

greco
Nu mai tace
*****

Karma: 144
Deconectat Deconectat

Mesaje: 434



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Aprilie 07, 2006, 22:01:44 »

Desi poate parea hilar, eu unul nu folosesc RHIDE pentru ca am o senzatie de discomfort cand rulez o aplicatie facuta pt. dos si portata in linux... cu toate ca iti poti duce treaba la bun sfarsit, it's not done the *nix way. Smile
Memorat

Jump in the cockpit and start up the engines
Remove all the wheelblocks there's no time to waste
Gathering speed as we head down the runway
Gotta get airborne before it's too late.
amadaeus
Client obisnuit
**

Karma: 28
Deconectat Deconectat

Mesaje: 93



Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Aprilie 11, 2006, 22:17:54 »

Desi poate parea hilar, eu unul nu folosesc RHIDE pentru ca am o senzatie de discomfort cand rulez o aplicatie facuta pt. dos si portata in linux... cu toate ca iti poti duce treaba la bun sfarsit, it's not done the *nix way. Smile
pai rhide in linux compileaza cu gcc - compilator de linux, deci nu porteaza nimic; unde intervine dos-ul in toata treaba?  Confused
Memorat

"one of these days I'm going to cut you into little pieces..."
bogdan2412
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 410
Deconectat Deconectat

Mesaje: 951



Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Aprilie 12, 2006, 07:28:05 »

Rhide initial a fost facut pentru compilatoru DJGPP, care e o versiune portata a compilatorului GCC pentru Windows si ruleaza in Windows pe un DOS emulat... Daca te uitai prin Documentatie de la sursele Rhide vedeai asta: "Because RHIDE was designed originaly for DJGPP many things in RHIDE are specifiy for that environment. I have tried to make it as much as possible unix-like, but not all is fineshed yet."
Oricum pentru un programator in Linux VIM e o alegere de 10 ori mai buna Smile

Acum referitor la primul post al lui TheStick... Ar trebui sa zici si tu cam ce ar trebui facut daca iti da eroare de compilare de ex la tvision... Adica.. cam oricine stie ca pentru a instala ceva trebuie sa dai ./configure, make, make install la surse ... Postul tau mi s-a parut destul de inutil asa...
« Ultima modificare: Aprilie 12, 2006, 07:33:04 de către bogdan2412 » Memorat
thestick
Client obisnuit
**

Karma: -6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 68



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #6 : Aprilie 12, 2006, 19:52:16 »

Citat
Ar trebui sa zici si tu cam ce ar trebui facut daca iti da eroare de compilare de ex la tvision
Cod:
vi /usr/include/linux/wait.h [o sa  presupun ca acest fisier exista , eventual sta in alta parte]
:%s/bit, word/bit, (volatile long unsigned int *)word/              [comenzi in vi. ":" + comanda ]
:wq
acesta este lucrul care trebuie facut daca da eroare la tvision!
de fapt secventa asta e cea mai importanta din tot postul , intrucat imi inchipui ca majoritatea stiu de ./configure make make install.
am incercat sa compilez rhide pe multe alte distro`uri...si cam de fiecare data a dat eroarea asta, ceva legat de "volatile long unsigned int" prin /usr/include/linux/wait.h
Citat
Postul tau mi s-a parut destul de inutil asa
acum ai gasit utilitatea postului meu?
presupun ca tu folosesti microsoft visual studio c complier sau ceva ,nu? Very Happy // glumesc
ideea primului post era ca am incercat multa vreme sa compilez rhide , iar cand am gasit solutia m` am simtit asa de extaziat incat am simtit nevoia sa impart cu ceilalti doritori...din cate am mai vazut pe forumul acesta [ si pe altele ], multi au dubii in legatura cu compilarea lui rhide.
« Ultima modificare: Aprilie 12, 2006, 19:56:35 de către TheStick » Memorat

bogdan2412
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 410
Deconectat Deconectat

Mesaje: 951



Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Aprilie 12, 2006, 21:32:36 »

Da, am inteles.. o sa zic si eu cum am facut tvision sa compileze pe fedora 5 Smile Faza cu wait.h nu prea merge pe aceasta distributie... in wait.h nici nu exista "volatile long unsigned int"

Cu g++ nu compileaza pentru ca e o versiune prea noua de C++ (anume 4.1.0) si sunt nishte diferente intre STLul actual si cel folosit la momentul in care au fost publicate sursele pentru tvision. Va trebui folosit g++32 (se gaseste pe DVDu de instalare "compat-gcc32*.rpm") Trebuie modificat fisierul config.pl si acolo unde scrie
Cod:
$GXX=CheckGXX();
inlocuiti cu
Cod:
$GXX="g++32";
Restul fisierului il lasati asa cum era Smile
PS: g++32 = g++ versiunea 3.2.3

Asa.. acum legat de RHIDE.. cand dau ./configure apare asa:
Cod:
checking for SET's editor sources... no
configure: error: Could not find SET's editor sources.
    Please give me a hint by setting the variable SETSRC
N-ar trebui ca sursele pentru SET editor sa fie incluse in cele de rhide?... Asta mi s-a intamplat si pe Suse si pe Fedora Cine stie cum pot rezolva problema?Tongue

« Ultima modificare: Aprilie 12, 2006, 21:38:39 de către bogdan2412 » Memorat
u-92
Vizitator
« Răspunde #8 : Aprilie 12, 2006, 21:39:37 »

aici trebuie setata variabila aia setsrc din fisierul de configurare, sa pui calea directorul unde e set.. dar.. s-ar putea sa mai apara erori si dupa Smile din rpm sa instalezi nu iti merge? (sau poti incerca si tgz in slack)
Memorat
greco
Nu mai tace
*****

Karma: 144
Deconectat Deconectat

Mesaje: 434



Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Aprilie 12, 2006, 21:54:03 »

Mie-mi da erori peste erori la instalarea din binare (tgz), dar n-am avut nici un tgz facut special pt Slack, ci din rpm cu rpm2tgz asa ca nu e de mirare ca n-a mers. ... Hmm, de fapt nici nu pot zice ca n-a mers, s-a instalat porneste, dar la alt+f5 se buseste.

Din surse, am compilator prea recent (4.0.2, din nou), si dupa cum va spuneam, nu sunt tocmai un fan rhide. Smile Dar daca stie cineva vreun .tgz facut special pt Slackware... il rog sa posteze un link.  Rolling Eyes
Memorat

Jump in the cockpit and start up the engines
Remove all the wheelblocks there's no time to waste
Gathering speed as we head down the runway
Gotta get airborne before it's too late.
u-92
Vizitator
« Răspunde #10 : Aprilie 12, 2006, 22:06:24 »

eu asta l-am instalat: rhide-1.5-1.i386.rpm (care l-am facut tgz).. bine, nu pot sa garantez prea multe ca n-am facut decat vreo 2-3 probleme sub el, dar cert e ca nu imi crapa la alt+f5, la compilare, rulare, deschidere de fisiere etc.

ps: sub slack10.1
« Ultima modificare: Aprilie 12, 2006, 22:08:36 de către u-92 » Memorat
greco
Nu mai tace
*****

Karma: 144
Deconectat Deconectat

Mesaje: 434



Vezi Profilul
« Răspunde #11 : Aprilie 12, 2006, 23:10:53 »

Versiunea ta imi merge... merci.
Momentan merge doar ca root (logat ca root, nu cu su), in rest da un segmentation fault aiurea, dar aspectul pozitiv e ca nu crapa la alt+f5. Merci de sfat.
Memorat

Jump in the cockpit and start up the engines
Remove all the wheelblocks there's no time to waste
Gathering speed as we head down the runway
Gotta get airborne before it's too late.
thestick
Client obisnuit
**

Karma: -6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 68



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #12 : Aprilie 13, 2006, 12:58:51 »

mah, o fac pe dracu in patru si va scot HOWTO complet si pentru alte distro`uri!
ca idee:
rhide precompilat nici nu se compara cu cel pe care il folosesc eu pt ca
1. ruleaza in alta fereastra
2. fara buguri la alt+f5 [alternativa ar fi redirect stdout din optiuni]
3. mult mai rapid
4. nu neceista root
5. ... etc
6. se misca mult mai bine , fara latente
pt cei care nu ma cred va zic ca merge chiar mai bine decat pe windows!
dupa oni ,cand o sa am timp , va fac howto`ul!
mi se pare ca faza cu tvision era urmatoarea
#cd /sursa/la/rhide
#./configure TVOBJ=/usr/local/lib SETSRC=surse/la/setedit ..etc
asta o sa il faca sa includa tvision daca e instalat tvision calumea
mi se pare ca era ceva asemanator si pentru celelalte librarii!
---
ah ,da , bogdan , renunta la fedora core 5, ia`ti un distro mai puternic. incearca gentoo
fc5 e folosita de administratorii de retea care nu stiu nimic despre linux / configurari.cea mai varza si inceata distibutie, care chiar daca arata frumos, nu e buna de nimic.

« Ultima modificare: Aprilie 13, 2006, 13:07:26 de către TheStick » Memorat

thestick
Client obisnuit
**

Karma: -6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 68



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #13 : Mai 21, 2006, 22:06:14 »

iaca a trecut si oni .. si eu nu v` am facut howto..
  Very Happy
stiu ca trebuia sa modific postul vechi ,dar mi` e lene.
Memorat

Coty
Nu mai tace
*****

Karma: 6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 235



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #14 : Mai 23, 2006, 07:30:54 »

ar fi bine sa-l faci, ca am cam avut probleme cu el o vreme... facea caractere nasoale... dar m-am logat din root si am schimbat niste fonturi si ...  Shocked a mers!
ok, pe de alta parte, ziceai ca ruleaza in fereastra... te referi la rhidex? ok, probabil ca va functiona, DAR ce te faci daca esti in KDE de exemplu, si ai deja combinatiile ctrl+F2 sau altele... rezervate ? nu mai bine in consola direct?
Memorat
stef2n
Nu mai tace
*****

Karma: 218
Deconectat Deconectat

Mesaje: 641



Vezi Profilul
« Răspunde #15 : Iulie 04, 2006, 10:58:49 »

Bogdan, ai reusit sa compilezi RHIDE pe Fedora Core 5? Daca da, cum? ca ma chinui de 3 zile la el...
Memorat

Exista 10 categorii de oameni: cei care inteleg sistemul binar si cei care nu il inteleg.
thestick
Client obisnuit
**

Karma: -6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 68



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #16 : Iulie 11, 2006, 18:20:03 »

http://infoarena.ro/forum/index.php/topic,1129.0.html
« Ultima modificare: Ianuarie 25, 2007, 14:14:13 de către Valentin Stanciu » Memorat

thestick
Client obisnuit
**

Karma: -6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 68



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #17 : Iulie 13, 2006, 00:11:33 »

sunt un geniu.
http://infoarena.ro/forum/index.php/topic,1134.0.html
« Ultima modificare: Ianuarie 25, 2007, 14:22:05 de către Valentin Stanciu » Memorat

upthewall
Vizitator
« Răspunde #18 : Septembrie 24, 2006, 23:48:52 »

Am o mica contributie, cine foloseste un Gentoo pe 64 biti pe Athlon64 de orice fel (eu am 2006.1-amd64) poate sa ia direct
http://www.informatrix.ro/rhide-1.5.20050823-amd64-aalib.tbz2

Rhide compilat pe amd64 cu gcc 4.1.1 direct din portage (emerge rhide) si fara acel tweak la wait.h,
USE="X aalib" , ... cu -O2 si niste optimizari de linkage (-Wl,-O1 -Wl,--hash-style=both) daca vreti.. vedeti k nu merge compilat cu hash-style decat avand glibc-2.4-r4 si binutils-2.17.50.0.3 (dar destul de probabil de pornit va porni fara aceste programe instalate, totusi am zis-o ca nu-s 100% sigur de chestia asta).
S-ar putea sa necesite aalib, nu prea stiu ce face, dar stiu ca il aveam la USE flags si il cerea ca dependenta, il aveam instalat deci nu mi-am batut capul sa-l scot de la USE.. incercati si voi Whistle

Daca nu folositi gentoo dar folositi linux pe 64-biti, dezarhivati cu
Cod:
tar xjvf rhide-1.5.20050823-amd64-aalib.tbz2 -C /
, altfel:
Cod:
mkdir -p /usr/portage/packages/All
mkdir /usr/portage/packages/dev-util
cp rhide-1.5.20050823-amd64-aalib.tbz2 /usr/portage/packages/All/rhide-1.5.20050823.tbz2
ln -s ../All/rhide-1.5.20050823.tbz2 /usr/portage/packages/dev-util/rhide-1.5.20050823.tbz2
emerge -k rhide

Deci, daca a mers pe amd64.. ma intreb, pe x86 in gentoo de ce nu merge??   Aha
(chiar si faca CFLAGS de optimizare, sau fara LDFLAGS, nu va compila. si schema cu wait.h e facuta, so .. i'm lost for words)

Astept feedback .. Smile

Apropos, un mic notice: cred ca ar trebui adaugat pana la urma un ghid de instalare rhide cu binarele gata compilate de pana acuma cu tot pe infoarena.devnet.ro/wiki/ Wink
« Ultima modificare: Septembrie 24, 2006, 23:53:06 de către Dan » Memorat
domino
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 281
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.340



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #19 : Septembrie 25, 2006, 00:08:32 »

Apropos, un mic notice: cred ca ar trebui adaugat pana la urma un ghid de instalare rhide cu binarele gata compilate de pana acuma cu tot pe infoarena.devnet.ro/wiki/ Wink

Se ofera cineva sa scrie un astfel de articol?
Memorat
thestick
Client obisnuit
**

Karma: -6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 68



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #20 : Septembrie 25, 2006, 08:03:28 »

Mai nou , nu e nevoie de acel tweak la wait.h cu ultimele headere linux.
pot sa va dau eu un ghid de instalare pentru binare si toate alea
aalib e o chestie inutila ; consulta ufed, Dan.
cand pot sa ma apuc de treaba?
Memorat

domino
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 281
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.340



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #21 : Septembrie 25, 2006, 10:54:00 »

Mai nou , nu e nevoie de acel tweak la wait.h cu ultimele headere linux.
pot sa va dau eu un ghid de instalare pentru binare si toate alea
aalib e o chestie inutila ; consulta ufed, Dan.
cand pot sa ma apuc de treaba?


Trimite-mi un mesaj cu id-ul tau de pe info-arena si vei avea acces sa scrii articole.
Memorat
upthewall
Vizitator
« Răspunde #22 : Septembrie 25, 2006, 20:33:12 »

Mai nou , nu e nevoie de acel tweak la wait.h cu ultimele headere linux.
Da, asa m-am gandit si eu.

pot sa va dau eu un ghid de instalare pentru binare si toate alea
aalib e o chestie inutila ; consulta ufed, Dan.
cand pot sa ma apuc de treaba?
aalib nush exact cu ce ajuta la rhide, dar fiind in USE flags de nu mai stiu cand, nu l-am scos..
Daca faci acel ghid, include si arhiva mea pt amd64 Smile

Apropo, acel ufed nici nu prea merge .. vad ca da eroare la parsing make.conf ca m-am cam jucat eu cu multe USE="$USE .. .." -uri si comentarii, faza e ca nush cum zice el parse error pe make.conf cand imediat dupa aia da eroare la linia 9, la use portage; (cam prima instructiune importanta din scriptul ala perl) ... so, nu-mi bat capul, ca n-am decat cateva use flags de care nu stiu ce fac Smile

Auzi, apropo - cum ai compilat tu pe 32-bit ? ca pe cuvant ca nu merge, cu CHOST=x86_pc_linux_gnu CFLAGS=(+/-)-O2 -pipe (+/-) -fomit-frame-pointer  si fara LDFLAGS.. (compiland de pe gentoo 2006.1 pe un x86, toate alea fiind la zi)  Thumb up
Memorat
thestick
Client obisnuit
**

Karma: -6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 68



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #23 : Octombrie 03, 2006, 06:01:34 »

cateva obiectii:
aalib = ascii art library
ufed e scris in python , nu perl.
ca sa compilezi pe 32 de biti iti trebuie un cross-compiler.
Daca vrei sa faci un binar calumea , incearca sa mai lesi CFLAGS="mtune=`arhitectura ta` -pipe -O2" si lasa LDFLAGS in pace., or you will break comatapibility
Memorat

Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines