Diferente pentru documentatie/tutorial-articole intre reviziile #8 si #9

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

h1. Tutorial articole
h1. Tutorial pentru scrierea articolelor
== include(page="documentatie/sidebar")==
*TODO*
Ne bucuram ca ai ajuns aici si vrei sa contribui la continutul educational al site-ului. Aceasta pagina se vrea un ghid rapid si eficient care sa te puna la treaba. Poti sa citesti inainte si despre 'Textile':documentatie/textile si 'conventiile de formatare':documentatie/conventii-de-formatare pe care le utilizam, dar crearea unui articol este mult mai simpla si mai frumoasa decat acele seturi de reguli. :)
 
h2. Structura articolului
Ne bucuram ca vrei sa ne ajuti si ca ai ajuns pe aceasta pagina vrand sa scrii un articol sau sa imbunatatesti unul deja existent. Nu vrem sa te sperii de aceste conventii, ci sa le consideri niste sugestii folositoare pentru a pastra un aspect uniform si elegant in cadrul site-ului. :) Desigur, pentru a scrie un articol, va trebui sa respecti in primul rand 'conventiile generale de formatare':documentatie/conventii-de-formatare.
Mai mult ca sigur ca ai un plan pe care vrei sa-l urmezi in scrierea articolului. Punerea lui pe infoarena este cu atat mai simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa copii continutul paginii 'Structura articol':documentatie/structura-articol in pagina articolului tau, iar apoi sa il adaptezi in functie de titlu, numele tau si sectiunile articolului. Dupa cum observi in structura, e foarte important sa ai un cuprins care sa-i ajute pe utilizatori sa se duca direct la tinta in articolul tau.
Referitor la structura, iti facem si cateva recomandari care vor pune in valoare munca ta:
* Mentine sectiunile de cel mult 1 pagina pentru a fi usor de urmarit.
* Propune-i cititorului o lista de probleme care il poate ajuta in intelegerea subiectului abordat.
* Include la sfarsit si o lista bibliografica cu sursele din care te-ai documentat.
h2. Template-ul unui articol
Un articol elegant ar trebui sa aiba urmatoarea structura:
*TODO*
* Titlu
* Scurte detalii: categoria in care se incadreaza, autor(i)
* Cuprins: lista sectiunilor articolului, precum si link-uri de navigare rapida catre acele sectiuni
* Articolul propriu-zis, structurat in sectiuni
Un articol este cu atat mai folositor cu cat acopera subiectul cat mai bine. Ne-am bucura daca ai mentiona si
* Unele articole vor necesita formule mai frumoase. Poti alege sa le scrii normal (daca nu sunt asa complexe), sa le scrii cu LaTeX, sau hibrid. Pentru ultima varianta, ai grija, totusi, sa se imbine elegant cele doua portiuni.
* o lista de probleme relationate cu articolul
* bibliografia care te-a ajutat pe tine sau care ti se pare necesara referitoare la subiectul prezentat
h2. Formatarea codului
* sa aerisesti codul prin separarea operatorilor de restul codului prin spatii (de exemplu, o atribuire ar arata sub forma $A = B$; totusi o incrementare se scrie legat $++i$)
* sa te asiguri ca nu ai probleme la compilarea codului
h2. Alte aspecte
 
* Incearca sa spargi articolul in sectiuni de cel mult 1 pagina, astfel incat sa vezi intreaga sectiune dintr-o singura privire.
* Unele articole vor necesita formule mai frumoase. Poti alege sa le scrii normal (daca nu sunt asa complexe), sa le scrii cu LaTeX, sau hibrid. Pentru ultima varianta, ai grija, totusi, sa se imbine elegant cele doua portiuni.
* Iti sugeram sa arunci o privire si pe ultimele articole scrise de membrii comunitatii si sa compari aspectul articolului tau cu al celorlalte.
Acestea fiind zise, spor la treaba!

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.