Pagini recente » Diferente pentru utilizator/elvis_usa intre reviziile 3 si 2 | Diferente pentru utilizator/danalexandru intre reviziile 4 si 3 | Monitorul de evaluare | Diferente pentru utilizator/alboi intre reviziile 1 si 3 | Diferente pentru deque-si-aplicatii intre reviziile 5 si 4
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
h2(#introducere). Introducere
_Dequeul_ (pronunţat de obicei _deck_) poate fi privit ca o colecţie de tip listă ce are două capete prin care se şterg sau inserează noi elemente. În literatura de specialitate, aceste capete se numesc _head_ şi _tail_, iar dequeul mai este recunoscut şi ca fiind o coadă cu două capete _(double ended queue)_.
_Dequeul_ (pronunţat de obicei _deck_) poate fi privit ca o colecţie de tip listă ce are două capete prin care se şterg sau inserează noi elemente. În literatura de specialitate, aceste capete se numesc _head_ şi _tail_, iar dequeul mai este recunoscut şi ca fiind coadă cu două capete (_double ended queue_).
p=. !deque-si-aplicatii?deque.png 60%!
Un deque poate fi implementat folosind liste dublu înlănţuite, sau cu un vector static când se cunoaşte numărul elementelor din colecţie. Ce trebuie reţinut este că limbajul C++ pune la dispoziţia utilizatorilor prin intermediul headerului _#include <deque>_ clasa _std::deque_.
Un deque poate fi implementat folosind liste dublu înlănţuite, sau, când se cunoaşte numărul elementelor din colecţie cu un vector static. Ce trebuie reţinut este că limbajul C++ pune la dispoziţia utilizatorilor în biblioteca _#include <deque>_ clasa _std::deque_.
h2(#operatii). Operaţii
Mai jos sunt operaţii ce se pot efectua cu un deque, iar în stânga corespondentul lor în limbajul C++:
Operaţiile ce se pot efectua în C++ asupra unui deque sunt următoarele:
* _front()_: întoarce primul element;
* _back()_: întoarce ultimul element;
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.