Diferente pentru blog/suma-in-triunghi-rezolvare intre reviziile #22 si #23

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Problema dinainte a fost un pretext pentru a va introduce notiunea de 'functie convexa':http://en.wikipedia.org/wiki/Convex_function .O astfel de functie are propretatea ca graficul ei se afla sub orice segment de dreapta ce uneste doua puncte ale graficului. Mai formal, avem ca daca f:X->R unde x e un domeniu convex (interval etc.) atunci pentru oricare doua puncte x1 si x2 din X si orice t din intervalul [0, 1] avem ca f(tx1 + (1-t)x2) <= tf(x1) + (1-t)f(x2).
E simplu de demonstrat ca suma a doua functii convexe e tot o functie convexa. O proprietate utila pentru problema noastra este ca ca maximul pentru o functie convexa e realizat pe marginea domeniului de definitie.
E simplu de demonstrat ca suma a doua functii convexe e tot o functie convexa. O proprietate utila pentru problema noastra este ca ca maximul pentru o functie convexa e realizat pe marginea domeniului de definitie. Asta e usor de vazut mai ales pentru functii unidimensionale cum ar fi parabolele.
In cazul problemei noastre cu *suma in triunghi*, functia distanta e o functie strict convexa si o combinatia din problema 2dist(M, A) + dist(M, B) + dist(M, C) este si ea o functie convexa. Si cum maximul pentru functii de genul asta e realizat in capete, ne e deajuns sa ne uitam la valoarea functiei in punctele A, B si C. Astfel vedem ca C e punctul cautat.

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.