Diferente pentru blog/protocoale-de-securitate intre reviziile #2 si #7

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

_Discutam cu Stefan Ciobaca, pe care il stiu de cand participam amandoi la Bursele Agora, si mi-a venit ideea sa scrie si el un post pe blogul infoarena. Stefan are cateva medalii la olimpiade internationale si un premiu intai la concursul Bursele Agora. El a facut doua internshipuri pe vara la Microsoft si acum este in perioada de practica a masterului la ENS Cachan in Paris. Puteti sa ii cititi blogul_ 'aici':http://nothingintoinsight.blogspot.com/ _Mai departe ii dau lui cuvantul._
_Discutam cu Stefan Ciobaca, pe care il stiu de cand participam amandoi la Bursele Agora, si mi-a venit ideea sa scrie si el un post pe blogul infoarena. Stefan are cateva medalii la olimpiade internationale si un premiu intai la concursul Bursele Agora, a fost in comisii la ONI, Lot si la .campion. El a facut doua internshipuri pe vara la Microsoft si acum este in perioada de practica a masterului la ENS Cachan in Paris. Puteti sa ii cititi blogul_ {'aici':http://nothingintoinsight.blogspot.com/}. _Mai departe ii dau cuvantul._
Cosmin m-a rugat sa scriu un _guest-post_; am decis sa fac o scurta introducere in domeniul cu care ma ocup la _LSV_ ('www.lsv.ens-cachan.fr':http://www.lsv.ens-cachan.fr).
Dupa cum vedeti, un protocol simplu poate fi susceptibil la atacuri suficient de subtile incat sa cerem o demonstratie formala a securitatii lui. Din pacate, desi _mult_ mai buna decat o argumentatie informala asupra securitatii, o astfel de demonstratie nu ne asigura decat... o demonstratie... intr-un anumit model. Modelul este o abstractie tractabila a realitatii; spre deosebire de model, realitatea e cruda.
<div class="picture-box">
!cosmin/stefan?alice_and_bob.png 40%!:http://xkcd.com/177/
Click pe poza pentru un comic strip de pe xkcd.com
</div>
Mai mult, e greu de spus ce inseamna *securitate*: diverse protocoale pot avea diverse cerinte; printre proprietatile de securitate cele mai studiate sunt: _confidentialitate_ ({_secrecy_}) -- atacatorul nu afla un anumit lucru, _autenticitate_ ({_authenticity_}) -- stim cine este emitatorul unui mesaj, _anonimat_ -- un utilizator nu doreste ca toata lumea sa afle ce vrea sa faca.

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
3011