Problema saptamanii

Cosmin
Cosmin Negruseri
11 noiembrie 2007

A venit din nou timpul pentru problema saptamanii. Va propun o problema interesanta ce mi-a zis-o colegul meu de clasa Radu Cebanu acum vreo trei ani.

Se dau doua puncte A si B. Exista doua drumuri(curbe infinit de subtiri) intre ele si aceste drumuri au proprietatea ca doua mobile punctiforme legate cu o sfoara de lungime 10 m pleaca din A si ajung in B fara a rupe sfoara. Nu exista vreo restrictie asupra miscarii mobilelor, decat ca ele se deplaseaza fiecare pe unul din drumuri. De exemplu viteza lor poate fi diferita, ele pot sa se miste chiar in sensul opus de la B la A, sau un mobil poate sta pe loc in timp ce al doilea se misca. Avem doi roboti in forma de discuri de raza 5 metri, unul cu centrul in A si celalalt cu centrul in B. Intrebarea este daca acesti roboti pot folosi cele doua drumuri pentru a ajunge din A in B si respectiv din B in A, fara a se ciocni. Robotii se misca fiecare cu centrul discului pe unul din drumuri.

Va reamintesc ca puteti folosi formul pentru clarificari ale enuntului, si mesajele private pentru solutii complete. Have fun!

Categorii: potw probleme
remote content