Diferente pentru blog/okrs-20091 intre reviziile #5 si #6

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Ştiaţi că, încă din 2006, 'echipa infoarena':echipa-infoarena se întruneşte periodic pentru a pune la cale proiectele şi evenimentele infoarena? 'Concursurile infoarena':concursuri, coding camp-urile, 'facilităţile site-ului':http://hackers.devnet.ro/report/1, finalele preONI şi promovarea membrilor infoarena sunt deseori stabilite în astfel de şedinţe. Dacă vrei să-ţi faci o idee despre ce se întâmplă la o şedinţă infoarena şi ce se hotărăşte acolo, aruncă o privire în 'secţiunea planificare':planificare.
'Echipa infoarena':echipa-infoarena a crescut cu 7 membri noi în anul 2008, la fel şi comunitatea infoarena şi nurul de proiecte pe care le-am început împreună. Toate bune şi frumoase, doar această creştere ne-a obligat să căutăm metode mai eficiente de a ne organiza şi de a lucra împreună.  voi vorbi în continuare despre sistemul OKRs şi obiectivele infoarena pe acest trimestru.
Bineînţeles, şedinţele în sine nu sunt foarte importante. Munca adevărată” se face între ele şi cu ajutorul nelipsit al voluntarilor. Da un voluntar se impli semnificativ în comunitatea infoarena îl invităm de cele mai multe ori să facă parte din echipa noastră şi  îşi spună cuvântul în cadrul şedinţelor, să decidă alături de noi ce vom face în continuare.
Noi, echipa infoarena, ne întrunim periodic în şedinţe 'în din 2006':planificare. Ce se întâmplă la o şedinţă tipică? Păi, în afara faptului că facem glume şi pierdem vremea în mod organizat, stabilim ce 'concursuri':concursuri  organizăm, când facem 'următorul coding camp':camp-2.2.1, ce 'facilităţi':http://hackers.devnet.ro/report/1 mai adăugăm la site (sau mai scoatem) şi pe care dintre membrii comunităţii infoarena îi rugăm să intre în echipă aturi de noi. Ce _altceva_ se mai întâmplă la şedinţele infoarena e o taină sac şi nu pot să o divulg aici pe blog. :)
Cu timpul, echipa infoarena s-a mărit, la fel şi numărul de proiecte pe care le-am început. A devenit din ce în ce mai greu să lucrăm bine împreună, motiv pentru care am decis să adoptăm 'sistemul OKRs':propuneri/9-okr pe care mai mulţi dintre noi l-am văzut şi l-am folosit la Google în internship-uri.
Şedinţele sunt foarte bune pentru că ne ajută să ne punem la curent unii cu ceilalţi despre ce progrese facem. Dincate, nu mai sunt de ajuns. Ce (mai) trebuiefaci ca mulţi oameni să lucreze eficient împreună? Nu ştiu, însă e nevoie măcar de un ţel comun, de un reper spre care să navigheze toţi, de nişte obiective. Din acest motiv am adoptat 'sistemul OKRs':propuneri/9-okr pe care mai mulţi dintre noi l-am văzut şi l-am folosit la Google în internship-uri.
Despre OKR-uri puteţi citi mai multe în pagina dedicată. Pe scurt însă, OKR-urile (Objectives and Key Results) sunt o serie de obiective şi rezultate cheie măsurabile pe care ni le stabilim trimestrial. La sfârşitul fiecărui trimestru tragem linie şi facem bilanţul.
Despre OKRs citiţi mai multe în 'pagina dedicată':okr. Pe scurt însă, OKR-urile (Objectives and Key Results) sunt o serie de obiective şi rezultate cheie măsurabile pe care ni le stabilim trimestrial. Fiecare obiectiv are un responsabil, iar la sfârşitul fiecărui trimestru tragem linie şi facem bilanţul: care dintre obiectivele propuse am reuşit să le îndeplinim?
Să nu înţelegeţi greşit; um birocria la fel de mult ca şi voi, în special pentru  suntem programatori şi pentru  obişnuim să căutăm soluţii eficiente la problemele din jurul nostru. Adoptarea OKR-urilor vine dintr-o nevoie reală de a lucra eficient împreună pentru un scop comun.
Ca să probăm ideea ne-am asumat în octombrie 2008 'o serie de obiective':okr/20084 şi am început să lucrăm la ele. Timpul a zburat repede, iar la sfârşitul trimestrului am constatat că doar jumătate din ce ne-am propus a fost realizat. Oops! Da sună dezamăgitor, să ştiţi că nu e. În realitate am fost optimişti şi ne-am asumat obiective mult prea ambiţioase. Pe principiul „experientia docet” o să avem grijă de data asta să obţinem o notă mai mare. :)
Am testat marea cu degetul în octombrie 2008 asumându-ne 'o serie de obiective':okr/20084, iar la sfârşitul trimestrului am tras linie şi am numărat că am îndeplinit doar jumătate din ce ne-am propus. Dacă sună dezamăgitor, să ştiţi că nu e. În realitate, am fost optimişti şi ne-am asumat obiective mult prea ambiţioase. Experientia docet :)
 
Am stabilit obiective şi pentru '*2009, trimestrul I*':okr/20091 şi vă invit să le citiţi dacă sunteţi interesaţi de direcţia în care se îndreaptă infoarena.
 
Vreau să ştiu ce aţi dori voi să facă infoarena în continuare şi vreau mai ales să vă implicaţi alături de noi.
 
Iată 'obiectivele pe anul *2009, trimestrul I*':okr/20091. Citeşte-le şi spune-ne ce crezi despre ele. Sunt prea modeste, sunt prea ambiţioase? Ai o idee bună pe care ar trebui să o punem în practică? Lasă-ne un comentariu pentru că cea mai bună idee va fi premiată cu un tricou infoarena. ;)

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.