Diferente pentru blog/nave-ordonate intre reviziile #5 si #8

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

De dorul intalnirilor care aveau loc in anii mai darnici in concursuri onsite, simt sa va impartasesc cateva idei, vechi si (mai ales) noi, de rezolvare a unor cerinte. As dori sa deschid o discutie tehnica inspirata de noile solutii eficiente descoperite la problemele Nave (in varianta 'initiala':problema/naveplanare sau 'de actualitate':nave_interdimensionale) si 'Ordonare':problema/ordonare. Mi se ofera astfel ocazia sa implic intreaga comunitate: am structurat postarea in asa fel incat fiecare pasionat, indiferent de experienta sa in algoritmica, sa gaseasca o idee deosebita si o cerinta care sa il intrige. Mai mult: cu cat veti dori sa studiati mai adanc subiectul propus, cu atat mai multe lucruri frumoase veti descoperi. Pentru a nu va incurca din a gasi singuri tainele acestea, am ascuns prin linkuri orice cuvinte si referinte la detaliile tehnice ale solutiilor.
De dorul intalnirilor care aveau loc in anii mai darnici in concursuri onsite, simt sa va impartasesc cateva idei, vechi si (mai ales) noi, de rezolvare a unor cerinte. As dori sa deschid o discutie tehnica inspirata de noile solutii eficiente descoperite la problemele Nave (in varianta 'initiala':problema/naveplanare sau 'de actualitate':problema/nave_interdimensionale) si 'Ordonare':problema/ordonare. Mi se ofera astfel ocazia sa implic intreaga comunitate: am structurat postarea in asa fel incat fiecare pasionat, indiferent de experienta sa in algoritmica, sa gaseasca o idee deosebita si o cerinta care sa il intrige. Mai mult: cu cat veti dori sa studiati mai adanc subiectul propus, cu atat mai multe lucruri frumoase veti descoperi. Pentru a nu va incurca din a gasi singuri tainele acestea, am ascuns prin linkuri orice cuvinte si referinte la detaliile tehnice ale solutiilor.
h3. Enunturile
h3. Nave: $O(N logN)$, raspunde pentru toate valorile lui $K$
==user(user="freak93" type="tiny")== a gasit un algoritm eficient care gaseste raspunsul pentru $K = 1$, apoi adapteaza structura pentru $K = 2$, si tot asa, pana ce determina raspunsul pentru toate valorile lui $K$, pana la $K = N$. Va recomand sa va ganditi cum se poate obtine o solutie atat de indestulatoare, dar, pentru moment, va pun linkuri doar la o 'sursa in Rust':job_detail/2652599?action=view-source si la cateva hinturi: '1':nave-bunicu-hint1, '2':nave-bunicu-hint2, '3':nave-bunicu-hint3, '4':nave-bunicu-hint4.
==user(user="freak93" type="tiny")== a gasit un algoritm eficient care gaseste raspunsul pentru $K = 1$, apoi adapteaza structura pentru $K = 2$, si tot asa, pana ce determina raspunsul pentru toate valorile lui $K$, pana la $K = N$. Va recomand sa va ganditi cum se poate obtine o solutie atat de indestulatoare, dar, pentru moment, va pun linkuri doar la o 'sursa in Rust':job_detail/2652599?action=view-source si la cateva hinturi: '1':descriere/nave/bunicu-hint1, '2':descriere/nave/bunicu-hint2, '3':descriere/nave/bunicu-hint3, '4':descriere/nave/bunicu-hint4.
Pana acum deja am avea cele mai bune solutii la care puteam spera la ambele probleme, dar sunt foarte diferite intre ele. Exista, totusi, un algoritm, care se poate folosi de faptul ca problemele sunt asa de asemanatoare, si, dupa ce face reducerea problemei Ordonare la un subtask al problemei Nave, obtine:

Diferente intre securitate:

private
protected

Diferente intre topic forum:

 
54522