Orice om pasionat de matematică o sa îţi spună _„Matematica e peste tot!”_ şi nu te-ar minţi cu nimic. Lumea în care trăim este de o exactitate impresionantă, chiar şi în haos găsim explicaţii şi formule.
După această premisă, nu e de mirare că matematica există şi în muzică: structuri repetitive, artişti care compun piese după raportul de aur, frecvenţe, tempo şi aşa mai departe. Totuşi, când un matematician se implică în muzică şi are scopul de a compune *cea mai proastă simfonie scrisă vreodată* trebuie să îţi dai seama că va reuşi.
După această premisă, nu e de mirare că matematica există şi în muzică: structuri repetitive, artisti care compun piese dupa raportul de aur, frecvenţe, tempo şi aşa mai departe. Totuşi, când un matematician se implică în muzică şi are scopul de a compune *cea mai proastă simfonie scrisă vreodată* trebuie să îţi dai seama că va reuşi.
*iNFOMUSIC.ro* a publicat un articol interesant despre Scott Rickard, care la TEDxMIA în 2011 a prezentat publicului ceea ce el numeşte _„Muzica ce putea fi scrisă numai de un matematician”_. Folosind teoria numerelor prime şi eliminând orice structură repetitivă, matematicianul a creat cea mai proastă muzică. Provocarea lui este să găsim ceva reptitiv sau plăcut în compoziţia lui.
*iNFOMUSIC.ro* au publicat un articol interesant despre Scott Rickard, care la TEDxMIA în 2011 a prezentat publicului ceea ce el numeşte _„Muzica ce putea fi scrisă numai de un matematician”_. Folosind teoria numerelor prime şi eliminând orice structură repetitivă, matematicianul a creat cea mai proastă muzică. Provocarea lui este să găsim ceva reptitiv sau plăcut în compoziţia lui.
Vă recomand să citiţi articolul, să urmăriţi filmuleţul cu explicaţii şi să ascultaţi „capodopera” lui Scott Riockard pe '*"iNFOMUSIC"*':http://www.infomusic.ro/2012/01/cea-mai-proasta-muzica-scrisa-vreodata/.
Vă recomand să citiţi articolul, să urmăriţi filmuleţul cu explicaţii şi să ascultaţi „capodopera” lui Scott Riockard pe '*"iNFOMUSIC"*':www.infomusic.ro.