Diferente pentru blog/interviu-cu-catalin-francu-partea-a-doua intre reviziile #1 si #10

Diferente intre titluri:

blog/interviu-cu-catalin-francu-partea-a-doua
Interviu cu Catalin Francu - partea a doua

Diferente intre continut:

_In aceasta a doua parte a interviului, 'Catalin':http://catalinfrancu.blogspot.com/ ne povesteste despre MIT, dexOnline, Nilatac, Google si alte lucruri foarte interesante. Daca ati ratat prima parte a interviului, o puteti citi 'aici':blog/interviu-cu-catalin-francu ._
_In aceasta a doua parte a interviului, 'Catalin':http://catalinfrancu.blogspot.com/ ne povesteste despre MIT, dexOnline, Nilatac, Google si alte lucruri foarte interesante. Daca ati ratat prima parte a interviului, citi-o 'aici':blog/interviu-cu-catalin-francu ._
!<blog/interviu-cu-catalin-francu-partea-a-doua?cata.jpg!*De ce MIT si nu alte scoli din state sau din Romania?*
!<blog/interviu-cu-catalin-francu-partea-a-doua?cata.JPG!*De ce MIT si nu alte scoli din state sau din Romania?*
Pentru ca MIT-ul a fost singura universitate care m-a acceptat (privind in urma, am avut un noroc fenomenal). La Politehnica din Bucuresti am facut trei ani de zile si au fost cursuri dupa care m-am dat in vant (de exemplu, cel de Structuri de Date si Algoritmi sau cel de Limbaje Formale si Translatoare). Totusi, erau mult prea multe alte cursuri care nu aveau ce cauta in programa obligatorie si pur si simplu am zis ca nu mai vreau sa invat lucruri inutile.
*Care au fost cursurile ale preferate in facultate? Ne poti face si o descriere pe scurt?*
*Care au fost cursurile tale preferate in facultate? Ne poti face si o descriere pe scurt?*
De la MIT, mi-a placut in mod deosebit cursul de Securitatea Calculatoarelor si Retelelor, care a trecut prin subiecte ca one-way functions, chei publice/private, cookie-uri, spyware, virusi, semnaturi digitale, certificate si multe altele.
*De ce ti se face dor?*
in primii ani petrecuti in America, mi-era dor de Romania. Acum, pe langa asta, cand sunt in Romania mi-e dor de locurile si de prietenii de aici. Cu alte cuvinte, din cauza ca am trait si sunt legat de doua locuri, oriunde m-as duce mi-e dor de ceva. :)
In primii ani petrecuti in America, mi-era dor de Romania. Acum, pe langa asta, cand sunt in Romania mi-e dor de locurile si de prietenii de aici. Cu alte cuvinte, din cauza ca am trait si sunt legat de doua locuri, oriunde m-as duce mi-e dor de ceva. :)
*Te vei mai intoarce vreodata in Romania?*
In vara lui 2001, am adus cu mine din Romania un dictionar explicativ (DEX). Pe de alta parte, foloseam intens Webster, dictionarul explicativ englez online. M-am gandit ca ar fi cazul sa existe si o pagina similara pentru limba romana.
La acea vreme, eu nu aveam practic nici una din cunostintele necesare. stiam putin HTML si aveam o idee despre ce inseamna o pagina dinamica, dar cam atat. Restul, PHP, Apache HTTP, MySQL, CSS, template-uri Smarty si altele le-am invatat cu timpul.
La acea vreme, eu nu aveam practic nici una din cunostintele necesare. Stiam putin HTML si aveam o idee despre ce inseamna o pagina dinamica, dar cam atat. Restul, PHP, Apache HTTP, MySQL, CSS, template-uri Smarty si altele le-am invatat cu timpul.
*Cat timp crezi ca ai petrecut scriind cod pentru proiect?*
Am fost acceptat ca intern in 2001, la recomandarea fratelui meu si a advisorului meu de la MIT. in 2002 m-am angajat propriu-zis, dupa ce am absolvit facultatea.
*Cum a fost viata de programator la Google? Ce iti placea cel mai mult?
*Cum a fost viata de programator la Google? Ce iti placea cel mai mult?*
Disciplina programarii era extraordinara. Cu totii stim ca e bine ca, atunci cand dai peste un bug in cod, nu e bine sa-l ignori. Fie il repari, fie il raportezi autorului, fie cel putin introduci un raport in bugzilla. Dar la Google lucrul asta chiar se intampla :) Cand scrii o functie noua, care poate fi folositoare si altor echipe, nu pui codul in modulul echipei tale, pe care celelalte echipe nu il folosesc, ci in modulul comun. Lucrul asta cere mai mult timp, pentru ca trebuie sa compilezi si sa rulezi teste suplimentare, dar este atitudinea corecta si Google o incurajeaza.
<br>
_Multumim pentru interviu!_
'Comentarii':http://infoarena.ro/forum/index.php?topic=2249.0
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
2249