Imagine Cup 2008

domino
Mircea Pasoi
25 ianuarie 2008

Imagine Cup este o competitie internationala pentru studenti pasionati de tehnologie si de arte digitale. Concursul contine inclusiv o sectiune de algoritmi. Puteti afla mai multe detalii din mesajul de mai jos din partea Microsoft Romania.

Stimati studenti,
Va incurajez sa participati la Imagine Cup 2008. Este o sansa foarte buna de afirmare si de dezvoltare a unor abilitati cum sunt cele de comunicare si de lucru in echipa sau de aprofundare a unor tehnologii ce va pot folosi azi si pe viitor. Competitia este un excelent prilej de inovare si Microsoft Romania in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica sunt initiatorii programului Innovation Accelerator, adresat studentilor cu performante deosebite la Imagine Cup 2008:
• finantarea proiectelor pentru dezvoltarea accelerata a prototipurilor inainte de finala (cu pana la 4000 de RON) si
• sesiuni de dezvoltare a competentelor de prezentare si cunostinte de business utile viitorilor antreprenori in tehnologia de varf. Obtineti mai multe detalii de pe www.microsoft.ro/educatie/studenti (consultati paginile dedicate sectiunii Software Design).

Aveti de ales intre urmatoarele 9 sectiuni:
• Software Design, Embedded Development, Game Development - proiecte complexe, inovatie, lucru in echipa
• Algorithm, IT Challenge, Project Hoshimi - probe dinamice, in general competitii individuale
• Photography, Short Film si Interface Design - arte digitale

Tema generala a competitiei este legata de rolul tehnologiei in ocrotirea mediului inconjurator. Puteti lua contact cu cateva idei de participare foarte pertinente de pe forumurile competitiei, de exemplu legate de Biroul Unesco pentru Educatie si Dezvoltare Durabila. Daca sunteti interesati de impresiile unor finalisti romani de anul trecut in Seul, va recomand 4 interviuri publicate pe www.msevents.ro (prezentare Silverlight), www.techready.tv/imaginecup (format WMV) sau www.trilulilu.ro/microsoft (prezentare Flash).

Finala mondiala va avea loc in iulie 2008, in Paris. Aveti timp suficient pentru o participare de calitate cu care mai tarziu sa ne mandrim in facultatea noastra. Primul pas este sa va inregistrati pe www.imaginecup.com. Inregistrarea nu ia mai mult decat 1-2 minute si de aici mai departe veti fi indrumati in functie de sectiunea preferata si etapele pe care trebuie sa le parcurgeti in concurs.

Aveti grija, pentru 7 dintre cele 9 sectiuni termenul limita pentru participare este 1 februarie 2008. Daca sunt nelamuriri, va rog sa le adresati in scris lui Todi Pruteanu, [email protected].

Succes in sesiune si parcurs cat mai lung la Imagine Cup.

Categorii: stiri