Pagini recente » Diferente pentru problema/tarabe intre reviziile 2 si 4 | Atasamentele paginii Profil Baldur | Diferente pentru problema/auto intre reviziile 6 si 7 | Diferente pentru blog/meet-in-the-middle intre reviziile 90 si 123 | Diferente pentru blog/editorial-runda8 intre reviziile 2 si 1
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
_Inaugurăm prin acest blogpost o serie de editoriale care, sperăm noi, îşi vor face apariţia după fiecare rundă a concursului Infoarena Monthly. Scopul lor este de a augmenta latura educativa a concursului prin explicarea detaliata a solutiilor problemelor propuse. Sperăm de-asemenea ca secţiunea de comentarii să devină o platforma potrivită pentru discuţii şi feedback despre subiecte şi despre formatul concursului în sine. Suntem conştienţi că o asemenea iniţiativă apare destul de târziu, concursul fiind deja în runda cu numărul 8, însă am considerat că o atitudine de tip Las ca începem de luni, asa se face treaba n-ar fi fost foarte inspirata. Avand in vedere ca urmatorul Luni al Monthly-ului este practic in 2013. Acestea fiind zise, let s get to work._
Inaugurăm prin acest blogpost o serie de editoriale care, sperăm noi, îşi vor face apariţia după fiecare rundă a concursului Infoarena Monthly. Scopul lor este de a augmenta latura educativa a concursului prin explicarea detaliata a solutiilor problemelor propuse. Sperăm de-asemenea ca secţiunea de comentarii să devină o platforma potrivită pentru discuţii şi feedback despre subiecte şi despre formatul concursului în sine. Suntem conştienţi că o asemenea iniţiativă apare destul de târziu, concursul fiind deja în runda cu numărul 8, însă am considerat că o atitudine de tip Las ca începem de luni, asa se face treaba n-ar fi fost foarte inspirata. Avand in vedere ca urmatorul Luni al Monthly-ului este practic in 2013. Acestea fiind zise, let s get to work.
Runda 8 a avut 91 de concurenţi înscrişi şi 79 de concurenţi care au submitat cel puţin o sursă. Echipa a subestimat însă dificultatea setului ales, astfel doar 2 concurenţi au terminat concursul având 3 probleme rezolvate, iar una dintre probleme nu a fost rezolvată corect de nimeni. Dacă ar fi să luăm ca referinţă concursurile de tip ACM, se spune că un set de probleme este bun dacă fiecare problemă este rezolvată de către cineva, dar nimeni nu rezolvă toate problemele. We re not quite there yet, dar ne străduim Ş).
Problema 1 Switch.
O primă idee care poate rezolva această problemă este cea de a descrie un graf cu 16 noduri (fiecare matrice posibila) şi 4 arce care ies din fiecare nod (transformarile posibile). Astfel, se poate face un DFS pe acest graf pentru a se afla daca exista conexitate intre matricele date in input. Dacă problema ar fi cerut şi numărul minim de operaţii necesare, soluţia ar fi fost dată de o parcurgere în lăţime.
Însă, această problemă are o soluţie mult mai scurtă, pe care mulţi concurenţi au intuit-o şi au implementat-o
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.