Diferente pentru blog/cum-fac-altii intre reviziile #3 si #5

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Atunci cand vrei sa te apuci de un lucru sau sa imbunatatesti un anumit proiect, unul din primii pasi pe care trebuie sa ii faci e studiul modului in care alti oameni au reusit deja sa atinga obiectivele pe care ti le propui. Desi noi, cei din comunitatea Info-Arena, nu avem functii in Ministerul Educatiei, parerea mea e ca putem sa ne gandim ce putem face pentru "imbunatatirea" olimpiadei de informatica din Romania.
Atunci cand vrei sa te apuci de un lucru sau sa imbunatatesti un anumit proiect, unul din primii pasi pe care trebuie sa ii faci e studiul modului in care alti oameni au reusit deja sa atinga obiectivele pe care ti le propui. Desi noi, cei din comunitatea infoarena, nu avem functii in Ministerul Educatiei, parerea mea e ca putem sa ne gandim ce putem face pentru "imbunatatirea" olimpiadei de informatica din Romania.
Sa vedem, deci, ce tari stau mai bine ca noi din acest punct de vedere. _Statele Unite ale Americii_ au un 'concurs':http://ace.delos.com/ioigate destul de cunoscut elevilor romani, care permite oricui sa participe online la probele sustinute "proctored" (sub supraveghere) de elevii americani. Cu siguranta, concursul USACO a avut un impact puternic in Romania: foarte multa lume a trecut prin programul de pregatire de pe site-ul lor, majoritatea celor care spera sa ajunga la ONI participa constant la rundele online, si cel putin 3 romani (poate mai multi, de 3 stiu eu) au fost invitati, in urma rezultatelor foarte bune, sa participe la faza finala din America. Personal, nu cred ca USACO e un model prea bun pentru olimpiadele din Romania, din mai multe motive. In primul rand, foarte putini americani studiaza informatica ("programming", cum ii zice USACO), si numarul celor care-si incearca sansele la acest concurs e unul destul de mic. Din acest motiv, conducatorul lotului american (Rob Kolstad) poate sa tina legatura cu multi dintre concurenti de-a lungul anilor, sa discute cu parintii si profesorii lor, si sa creeze cel mai bun concurs in raport cu interesul national. Foarte ciudat e ca nu se stie de la inceput ce pondere are fiecare proba, stabilirea constantelor pentru calculul formulei finale fiind una din atributiile aceluiasi Kolstad, *dupa ce concursul s-a incheiat!*

Diferente intre securitate:

public
protected

Diferente intre topic forum:

 
2779