Brain dump: cum poti lua un job in Silicon Valley

Cosmin
Cosmin Negruseri
02 mai 2012

Am discutat intrebarea "Cum poti ajunge la faza de interviuri pentru job in Silicon Valley?" cu mai multi prieteni. Astfel m-am gandit ca un post scurt va fi util.

Daca ai o companie exacta in minte poti aplica pe pagina lor de joburi. E destul de improbabil sa primesti raspuns pentru ca ele primesc multe cv-uri in fiecare zi.

Cel mai bine e sa cunosti pe cineva care lucreaza deja acolo care te poate recomanda. Pentru companii ca Twitter, Google sau Facebook sunt destui oameni din comunitatea infoarena care lucreaza acolo. Daca nu stii pe nimeni personal, trimite un mesaj pe forum :) sau shameless plug direct mie. Poti sa vezi daca ai conexiuni la companiile ce te intereseaza pe Linkedin.

Multe companii au inceput sa filtreze candidatii la interviuri prin puzzleuri de programare. Rezolvarea unei probleme iti aduce de obicei un interviu prin telefon. Ai demonstrat ca poti programa si esti interesat. Astfel merita pentru ei sa te intervieveze.
Interview street e un site ce organizeaza din cand in cand concursuri de programare care sunt folosite de mai multe companii pentru recrutare.
Cateva linkuri cu probleme de angajare:
Asana
Greplin
Justintv
DropBox
ITA
Quora
Spotify
Facebook
RapLeaf

Stiu ca si Adobe Bucuresti foloseste metoda asta pentru filtrarea candidatilor la internship pe vara.

Alte articole pe tema angajarii de pe blog:

Oferte explozive
Secretele negocierii unei oferte de munca
Sfaturi pentru interviuri de programare
Cum sa scrii un CV

Voi ce parere aveti de recrutarea inginerilor folosind puzzleuri de programare?

Categorii:
remote content