Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2017-03-20 20:04:41.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Concursul National de Informatica "Adolescent Grigore Moisil"

xtreme77
Patrick Sava
20 martie 2017

Dupa doua editii in care initiativa unor elevi de la Colegiul National "Spiru Haret" din capitala a fost implementata cu succes, fiind sprijinita de conducerea liceului dar si de suportul material oferit de companii precum Emag sau Siveco Romania, Concursul National de Informatica "Adolescent Grigore Moisil" revine cu cea de-a treia editie!

Avand un format de tip ACM-ICPC si adresandu-se tuturor elevilor din Romania, A.G.M incearca an de an sa reuneasca la Bucuresti elevi din cat mai multe judete ale tarii si sa creeze o atmosfera care sa ii incurajeze pe acestia sa se autodepaseasca pentru a reusi sa obtina un loc fruntas in cadrul competitiei.

Ca in fiecare an, initiativei noastre se alatura si persoane care nu au avut neaaparat vreo tangenta cu Colegiul National "Spiru Haret", dar care isi doresc ca prin sprijinul lor sa incurajeze toate persoanele din comunitate sa contribuie intr-un fel sau altul la buna dezvoltare a elevilor pasionati de informatica din Romania. Tin sa le multumesc tuturor acestor persoane si am sa incerc sa ii nominalizez pe toti cei care fac parte din aceasta categorie nu tocmai restransa :

- freak93Adrian Budau freak93, klamathixMihai Calancea klamathix si eudanipEugenie Daniel Posdarascu eudanip , cei trei administratori ai site-ului Infoarena, care ne-au sustinut inca de la prima editie si care prin ajutorul oferit si anul acesta raman un invariant atunci cand ne referim la A.G.M
- florin.elfusFlorin Elfus florin.elfus, george_stelianChichirim George george_stelian, teoionescuIonescu Teodor teoionescu si PlayLikeNeverB4George Marcus PlayLikeNeverB4 . Impreuna cu ei, am reusit sa creez nucleul comisiei stiintifice, care s-a mentinut inca de la prima editie a concursului. De asemenea, ei reprezinta de asemenea un exemplu foarte bun cand vine vorba de notiunea de "invariant".
- Fundatia Emag, care ne-a sarit pentru al doilea an la rand cu ajutor financiar si care, prin contributia sa, ne-a facut sa fim optimisti cu privire la faptul ca cea de-a treia editie se va desfasura in conditii cel putin la fel de bune cu a doua.
- Atooom Industry and Resources SRL, un nume complet nou pentru unii, destul de familiar pentru altii. Start-up-ul la care doi dintre cei sase membrii ai comisiei stiintifice lucreaza (in speta, eu si cu Teodor Ionescu) va contribui intr-un mod mai putin obisnuit la premierea participantilor : in functie de rezultatele obtinute la concurs, un numar limitat de participanti din top va avea ocazia sa lucreze pe perioada verii in cadrul unui stagiu de practica in firma, dand piept cu un tip diferit de programare fata de cea competitiva.

Chiar daca au fost mai putin vizibili de-a lungul primelor doua editii si nu fac parte din categoria de mai sus (majoritatea fiind elevi la Colegiul National "Spiru Haret" din capitala), tin sa felicit intreaga echipa organizatorica a A.G.M pentru munca depusa in vederea organizarii concursului in conditii optime.

Dupa cum bine stiti, inscrierile pentru elevii din afara Bucurestiului se vor incheia pe 20 martie la ora 23:59. Din fericire pentru cei care nu au apucat sa se inscrie, s-a decis prelungirea termenului cu inca doua zile, astfel ca acestia mai au dreptul sa se inscrie pana la data de 22 martie, ora 23:59. Participantii din Bucuresti pot efectua inscrierea completand formularul de inscriere incepand cu data de 21 martie, ora 00:00.

Categorii: