Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Secretele negocierii unei oferte de munca  (Citit de 2669 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« : Ianuarie 18, 2012, 09:24:50 »

http://infoarena.ro/blog/oferta-de-job
Memorat
andunhill
Vorbaret
****

Karma: 12
Deconectat Deconectat

Mesaje: 183



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Ianuarie 18, 2012, 20:02:06 »

Cosmin, ai precizat asta:
Citat
Componentele de mai sus pot varia dupa componente cum sunt: scoala care ai facut-o (MIT vs UNIBUC)
Sa inteleg ca facultatea pe care o faci conteaza chiar asa de mult  Confused, atat timp cat asimilez aceleasi cunostinte?
Memorat
vivi
Client obisnuit
**

Karma: 41
Deconectat Deconectat

Mesaje: 50



Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Ianuarie 19, 2012, 03:45:29 »

Ești sigur că acumulezi aceleași cunoștințe la UNIBUC vs. MIT? Smile

Eu când am primit oferta la Google nu a contat facultatea (a fost aceeași ofertă ca a altora care au terminat MIT, iar eu am absolvit Politehnica).
Memorat
CezarMocan
Nu mai tace
*****

Karma: 252
Deconectat Deconectat

Mesaje: 567



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Ianuarie 19, 2012, 08:33:01 »

Parerea mea legata de toata treaba asta cu universitatea in strainatate e ca diferenta uriasa nu e in cunostinte. Cunostintele la urma urmei le poti dobandi si singur, citind mult, uitandu-te la cursuri pe net, lucrand etc. Ce mi se pare mie ca e cel mai tare la universitatile de top e in primul rand mediul in care te afli. Evident ca atunci cand ai 2 profesori care au luat Nobel, unul care a luat medalia Fields, si nustiucati colegi care au fost finalisti la Intel sau au rezultate majore la competitii de top, esti motivat sa tragi tare si sa iesi in fata. Apoi mai e posibilitatea de a incerca aproape orice materie iti doreste sufletul. Vrei sa faci informatica super bine si in acelasi timp sa inveti psihologie? La MIT / Harvard / Yale / etc. poti cu siguranta. Vrei double major info - mate si minor in economie? Again, daca lucrezi suficient de mult, poti. Legat de MIT: poti sa-ti iei pana si degree de pirat, daca faci cateva cursuri specifice Smile. Cred ca la UNIBUC e putin mai dificil.

La urma urmei, daca vrei sa ajungi Software Engineer la Google / Facebook / etc., poti sa faci asta si din tara si din strainatate. pentru ca tine de nivelul de pregatire, nu de brandul care e scris pe tine. Ca dintr-o facultate de top ti se ridica si alte oportunitati (probabil mai multe, e adevarat). Dar motivul principal pentru a merge acolo mi se pare efectiv chestia aia careia elevii americani ii zic "college experience".

Memorat
andunhill
Vorbaret
****

Karma: 12
Deconectat Deconectat

Mesaje: 183



Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Ianuarie 19, 2012, 16:18:25 »

Cezar: Ai atins toate punctele care ma interesau( mai putin unul)   Ok. Multumesc de raspunsuri  Very Happy.
Ce ai uitat sa specifici este costul unei facultati in strainatate( mai ales in Marea Britanie). Nu cred ca se merita sa faci facultatea in strainatate pentru a intra intr-un mediu super bazat din pt de vedere intelectual atat timp cat poti sa iti faci si in Romania un anturaj cat de cat combatibil, plus ca in Romania poti sa intri si la fara taxa( astfel nu mai trebuie sa fii dator toata viata ).  peacefingers
Memorat
bogdan2412
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 410
Deconectat Deconectat

Mesaje: 951



Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Ianuarie 19, 2012, 23:40:54 »

Daca ai plati taxa intreaga, in US ai da mult mai mult decat in UK. Universitati din ambele tari ofera suport sub forma de burse sau imprumuturi pentru studenti care nu isi pot permite, insa ambele o sa-ti ceara cat de multi bani poti tu si familia ta sa dati. Nu mi se pare asta un motiv bun sa nu incerci, mai ales in domeniul informaticii, unde banii ii poti recupera in cativa ani.
Memorat
CezarMocan
Nu mai tace
*****

Karma: 252
Deconectat Deconectat

Mesaje: 567



Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Ianuarie 19, 2012, 23:46:37 »

Greseala mea, eu am vorbit mai mult de SUA pentru ca asta ma intereseaza mai mult. Din punct de vedere financiar, e o diferenta uriasa intre UK si US, in special pentru romani (majoritatea): in UK, orice ar fi, ai de platit cele 9000 de lire + costurile de intretinere, adica ajungi undeva pe la 12-13 mii (lire repet), sper ca nu vorbesc prostii prea mari. E un pret mare, asa e, dar mi se pare ca pentru educatie merita sa faci investitia asta.

In State, educatia e scumpa. Costa ~ 60.000 de dolari pe an. Din fericire, multe facultati (din cele pe care le stiu eu) acorda ajutor financiar, iar majoritatea le dau si internationalilor. Cele de top spun urmatoarea chestie: "we meet 100% financial need", adica dupa ce faci dovada veniturilor parintilor ei iti fac o oferta de financial aid, si se intampla destul de rar sa ceara peste 20-25% din cat castiga parintii tai (de obicei cer mai putin). Banii astia li se duc parintilor pe tine oricum si cat esti in Romania Smile.

[Later Edit]: Bogdan zice ca si in UK e bine cu banii Smile, stie mai bine. Nu lua in seama primul meu paragraf Smile

Memorat
bogdan2412
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 410
Deconectat Deconectat

Mesaje: 951



Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Ianuarie 20, 2012, 00:05:09 »

In UK, majoritatea suportului e sub forma de imprumut din pacate, dar banii trebuie sa incepi sa-i dai inapoi abia dupa ce ai depasit un prag salarial de la care ar trebui sa iti poti permite si dobanda e din cate stiu doar cat inflatia. Exista si burse, insa ele depind de universitatea la care aplici. La Cambridge, exista burse pentru studenti din EU acordate in functie de venitul familiei, care iti pot acoperi o portiune destul de mare din costurile vietii. Exista si burse care iti acopera tuition fees, dar alea sunt in general pentru cazuri mai extreme.

Despre cunostinte dobandite la final, depinde doar de tine. Am observat o diferenta uriasa in calitatea profesorilor, materialul cursurilor, organizarea si modul in care se preda. Niciun curs din primul an nu presupune cunostinte avansate dinainte, se pune foarte mare efort in a se asigura ca fiecare individ intelege ce se prezinta la curs si in acelasi timp se preda intr-un ritm extrem de alert. La o facultate din tara, o sa fie comun sa nu intelegi mare lucru, sa nu ai la cine sa apelezi sa te ajute, sa trebuiasca sa stai de unu singur sa incerci sa intelegi si sa ajungi la punctul in care nu-ti mai pasa.

Discutia e foarte off-topic din pacate Sad
« Ultima modificare: Ianuarie 20, 2012, 00:43:54 de către Bogdan-Cristian Tataroiu » Memorat
andunhill
Vorbaret
****

Karma: 12
Deconectat Deconectat

Mesaje: 183



Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Ianuarie 20, 2012, 22:08:48 »

Da, discutia e off-topic . Poate ar fi trebuit sa deschid alt thread dar multumesc mult de raspunsuri  Ok. Acum stiu mai bine cum sa treaba cu facultatile in afara.
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Ianuarie 27, 2012, 00:22:01 »

@sebastian Salariile se grupeaza pe intervale dupa nivelul de experienta. Si apoi restul factorilor variaza cat de sus sau jos esti in intervalul respectiv. Scoala poate afecta locul din interval. Pe langa asta, la universitati puternice vin firme sa recruteze direct, deci unul la o universitate tare are de obicei mai multe optiuni bune.

Pe blog e ok sa discuti si off topic, cat timp nu trollezi Smile.
Memorat
peanutz
Nu mai tace
*****

Karma: 10
Deconectat Deconectat

Mesaje: 296



Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Februarie 11, 2012, 17:15:42 »

"Dacă ţi-au fost extinse oferte de la mai multe companii de talia Facebook sau Google eşti într-o poziţie excelentă să poţi spune “dar ia uite ce îmi oferă ceilalţi, voi ce părere aveţi?” Smile"

Credeti ca e ok sa ii spui unei companii, ceilalti imi ofera atat? Nu ar trebui sa fie confidentiala o oferta? Adica mi s-ar parea ok sa zici, am o oferta de alta companie, si sa spui cat/ce ai vrea in plus, dar nu sa dai date precise.
Memorat

....staind....
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines