Afişează mesaje
Pagini: [1] 2 3 ... 11
1  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Mihai : Iunie 07, 2012, 12:35:07
Odihneasca-se in pace.
2  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: strlen in for : Mai 30, 2012, 02:24:27
Se poate face optimizarea si pentru strlen, chiar daca exista riscul sa poata varia dimensiune sirului (folosind taint checking[1]) . Dar pare o bataie prea mare de cap, cand pur si simplu ar putea utilizatorul sa scrie o linie de cod in plus.

http://en.wikipedia.org/wiki/Taint_checking
3  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Informatica si alte materii : Martie 11, 2012, 18:32:58
Mi se pare mie sau discutia asta a degenerat de la o intrebare de genul "Cum trebuie sa abordez materii non-informatice in liceu?", la "E bine sa ne lasam de facultate?". Cat despre topicul actual al discutiei, daca vreti sa va lasati de facultate, succes! Dar pe langa statistici ar fi ok sa aveti in vedere si niste hard facts:

Steve Jobs: A renuntat la facultate, in principal pentru ca nu avea bani. Totodata nu cred ca e cel mai bun exemplu pentru niste programatori avand in vedere ca tot ce a facut la Apple a fost management(chestia aia legata de economie)

Larry Ellison: A renuntat la facultate din motive personale, si dupa ce a fondat Oracle a fost CEO(din nou management).

Bill Gates: are un IQ > 150 .... si a renuntat la facultate pentru a fonda un startup care deja primise un contract de la IBM.

Mark Zuckerberg: A luat 1590/1600 la SAT, la fel ca bill gates si a renuntat la facultate dupa ce a lansat facebook.

Iar in incheiere, cati dintre baietii astia, si baietii din Forbes Top 500, credeti ca o sa fie de acord sa le lase "mostenire" o avere cu multe zero-uri unor copii fara facultate?
4  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Monopol : Septembrie 12, 2011, 02:20:04
Argumentul ca exista decizii irationale au avut rezultat pozitiv nu este suficient. Tocmai pentru ca nu stii ce s-ar fi intamplat daca decizia era una rationala.
Intr-adevar, e si aceasta o idee. Dar eu unul sunt de parere ca in 90% din cazuri e si mai usor sa iei decizia irationala, decat pe cea rationala. Ceea ce cred ca se aplica si in cazul de fata. Ar fi mult mai usor sa se aplice niste limitari de genul, decat sa oferi fonduri foarte mari(poate chiar exagerat, pentru situatia actuala a romaniei) unor licee, ca sa poata face fata ICHB. Plus ca daca decizi sa ajungi concurenta, o sa apara multe alte probleme de genul: "Pe cine?", "De ce pe x si nu pe y?" samd.

In concluzie, mie mi se pare optima ideea introdusa de cosmin...avand in vedere ca e cam si singura solutie care s-ar putea pune in practica fara prea mare bataie de cap.
5  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Monopol : Septembrie 12, 2011, 02:06:08
Citat
Un liceu poate trimite cel mult 4 elevi la olimpiada nationala.
In final, trebuie sa spun ca regula asta mi se pare foarte stupida. Ai identificat corect problema (monopolul), dar esti foarte departe de a identifica si solutia. Ca sa iesi din monopol nu distrugi punctele tari, ci creezi alternative stabile si de perspectiva care sa ofere alte avantaje ce nu sunt deja acoperite de centrele curente (de exemplu, se pot face multe imbunatatiri conditiilor oferite de ICHB). Ce propui tu e ca si cum ai vrea sa subrezesti singurul picior rezistent al scaunului pe care te sprijini, in loc sa le repari pe restul. Partea mai proasta e ca astfel de initiative nu exista si de aceea monopolul continua.

Departe de mine intentia de a troll-ui pe forum tin sa fac precizarea ca tocmai asta e solutia impotriva monopolului. Vezi ce s-a intamplat la inceputul secolului cu Standard Oil Company, sau putin mai recent cu deja celebru proces Microsoft vs. Netscape(in ambele cazuri au fost "distruse" punctele tari, si in ambele cazuri desi a parut o decizie absurda, s-a dovedit a fi cea corecta). Plus, ca daca stai sa te gandesti mai bine, o astfel de solutie ar fi foarte productiva si pentru cei care "detin monopolul", pentru ca se introduce o concurenta mult mai acerba intre ei sa fie in primii x. Eu unul asa o vad.

L.E.: Prin inceputul secolului, ma refeream la secolul 20 Smile
6  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: This is so cool : August 19, 2010, 19:17:28
Asta mi-a adus aminte de: http://www.youtube.com/watch?v=zX09WnGU6ZY
7  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Problema saptamanii - Interclasare : August 12, 2010, 08:03:08
Cred ca metoda propusa de tine nu numai ca nu sorteaza, dar nu modifica vectorul, in contextul in care prin v te referi la v(i), iar toate numerele sunt <= N. Daca sunt distribuite random(respectand cerinta), il face praf... Think

L.E.: Pe viitor ai putea sa folosesti tagul de code ca sa nu iti mai considere [ i ] ca fiind tag-ul de inceput pentru italic text.
8  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: OJI cu 3 probleme : August 09, 2010, 16:57:15
Citat
Toate fiintele umane se nasc libere si egale în demnitate si în drepturi. Ele sunt înzestrate cu ratiune si constiinta si trebuie sa se comporte unele fata de altele în spiritul fraternitatii.
   Si nu asta nu e un extras din Karl Marxx, e chiar articolul 1 din declaratia drepturilor omului. Deci se pare ca intreaga societate de azi se vrea a fi bazata pe egalitatea in drepturi. In timp ce in comunism acest act nu este recunoscut(vezi Coreea de Nord).
1. Oricum toata lumea care vrea are dreptul sa participe la olimpiada, deci nu are nevoie de invitatie speciala.
2. Aici este vorba de un proces de invatamant si de imbunatatire a invatamantului. Iar istoria a demonstrat de nenumarate ori ca este ingrozitor de prost sa aplici zicala carpe diem unei comunitati(vezi criza economica).
3. Nu-i nici o problema, il putem modifica. Uite de exemplu putem pastra sistemul de locuri atribuite fiecarui judet si facem random la nivel de judet. Sau si mai bine, am putea sa ii luam pe ultimii din judet(sa nu mai pierdem timp cu random-ul), deoarece statistic vorbiind ei ar avea cel mai mult de castigat dintr-o prezenta la nationala, daca nu se pune problema sa ajunga mai departe. Si nu cred ca in 2010 se mai pune problema sa inveti ceva tare la nationala, la care altfel nu ai fi avut acces.

Ar mai fi chestii de spus, si oricat mi-ar placea sa caut prin statistici ca sa iti demonstrez ca totusi in sport e mai bine pus la punct mecanismul de distribuire al locurilor, nu prea vad rostul acestei activitati.

9  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: OJI cu 3 probleme : August 09, 2010, 14:27:38
Dar tocmai aici e problema. De ce o persoana dintr-un judet X sa fie favorizata fata de o persoana din Y. Am dat exemplu Bucuresti pentru ca a fost primul judet care mi-a venit in minte.

In primul rand teoria ta incalca principiile de egalitate in sansa, si nici pe departe nu incurajeaza competitia. Nu este vina mea ca m-am nascut in Timisoara si nu in Ialomita, in Bucuresti si nu in Bacau (inca odata astea sunt exemple random si nedocumentate).

In al doilea rand nici parte referitoare la performanta nu este corecta. Pe termen scurt, intr-adevar este aproape imposibil ca al 10-lea pe Bucuresti sa ajunga in lot. Dar pe termen lung este foarte probabil ca in 2 ani respectivul poate ajunge in lot(vezi exemplu Marcu Florian care in clasa 11-a nu a ajuns la nationala (locul 37 pe tara) iar in clasa 12-a a intrat in lot).

Si inca un argument contra analizei tale. Pai daca vrem sa avem echipa tare de IOI/CEOI/BOI eu propun sa se calfice pe bune doar primii...20 pe tara de la judeteana, si in rest sa facem un random, deoarece matematic este imposibil unul care a luat locul 21 sa ajunga in primii 20...doar a luat locul 21 prima data.


10  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: OJI cu 3 probleme : August 09, 2010, 12:03:08
@mira: Imi imaginam ca asta este motivul, din spatele deciziei. Dar mi se pare unul cel putin stupid. Totusi este o olimpiada, iar din moment ce se dau subiecte unice, nu mi se pare corect modul prin care se decide calificarea la nationala. Stiu ca de exemplu cand eram eu in liceu existau persoane cu peste 100 de puncte in Bucuresti care nu se calificau, in schimb ce in alte judete iti erau arhisuficiente 20-30 de puncte pentru nationala.Totodata probabilistic vorbiind sunt mai mari sanse ca sa faca ceva la nationala un elev cu >100 de puncte decat unul cu 30.
    Si in al doilea rand cred ca la o scara mai restransa asta este si mentalitatea care a adus Romania in stadiul in care se afla azi.
Real-Life: "Hai sa se angajeze si X la buget, ca doar trebuie sa munceasca si el undeva, ce conteaza ca nu stie sa faca nimic".
Olimpiade: "Hai sa luam si din judetul X, ce conteaza ca sunt foarte slabi si exista vreo 50 mai buni ca primul din X pe tara".
11  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Carti : August 02, 2010, 14:06:59
.....
eu  stiu
tu  stii
el/ea stie
noi  stim
voi  stiti
ei  stie
Ma dar ce destepti sunt unii !
In general atragi atentia cuiva ca nu vorbeste corect limba romana daca modul in care a scris un mesaj impiedica intelegerea mesajului si pierzi vremea sa te gandesti ce voia. In schimb mesajul tau este catalogat ca trolling (ai vorbit sa te aflii in treaba), avand in vedere ca este 100% offtopic.
12  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: OJI cu 3 probleme : August 02, 2010, 09:34:07
Offtopic: Nu cred ca are vreo relevanta numele lui BitOne in contextul subiectului actual.

Ontopic: Parerea mea referitor la OJI este ca mai degraba ar trebui sa se califice primii n de pe tara in loc de un numar alocat fiecarui judet. In acest mod s-ar evita situatii in care X ia >100 de puncte intr-un judet si nu se califica pentru ca este primul sub linie iar Y se califica cu 50 de puncte in alt judet.
13  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Lant graf : Ianuarie 09, 2010, 19:47:27
Probabil se refera la existenta unui drum intr-un graf de la un nod i la un nod j. Caz in care ai putea sa faci o parcurgere a grafului.
14  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Răspuns: Fotbal : Septembrie 11, 2008, 15:11:56
Daca aveau putin noroc cei de la Feroe, ne trezeam cu un 1:1 asa pe final, ca sa dormim mai bine  Thumb down
15  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Asus eeePc : Septembrie 11, 2008, 15:08:24
Am reusit pana la urma sa instalez, dupa cum spuneam era o chestie cu hardu, ca nu il recunostea installeru de xp.

Ea vroia mai mult sa vada filme pe drumu spre facultate si sa asculte muzica d'oh!, deci nu prea o interesa partea de performanta.

Cat despre ubuntu, nu imi displace deloc, nu de alta dar si eu il folosesc Very Happy.
16  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Asus eeePc : Septembrie 05, 2008, 17:34:50
De fapt daca te-ai uita mai bine la numele categoriei, ai vedea ca ii zice informatica, iar chestiunea pusa in discutie e legata de informatica, mai exact de bios. Si daca nu te pricepi mai bine taci, daca ai descoperit si tu niste siteuri cul nu trebuie sa dai fuga pe forum sa le postezi ca sa ne arati ce smecher esti tu.

P.S.: Problema nu era ca nu stiam cum se instaleaza, problema pornea de la faptu ca dupa ce faceai toate acele chestii scrise pe linkurile alea cul de le-ai postat tu(chestii pe care le stiam de demult), installeru de windows zicea ca e hardu ars.
17  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Asus eeePc : Septembrie 03, 2008, 15:28:28
Si-a luat o fosta colega, de la orange....si nu prea ar vrea linux, iar eu nu am nici o idee cum sa instalez windows....any ideas?
18  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Concursuri / Răspuns: IOI 2008 : August 17, 2008, 15:29:48
Pai Cairo nu are acelasi GMT ca Bucuresti.... Huh ?
19  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: This is so cool : Iulie 30, 2008, 15:10:18
http://www.nyimba.com - un music player online facut de mine
astept parerile voastre!

Super tare, dar e putin cam greoaie chestia cu playlistu. Eu de obicei cand deschid winamp nu stiu ce vreau sa ascult si mai intai ma uit prin playlist. Plus ca poate mai vrea cineva sa asculte o melodie de la artistu x ca a auzit-o la radio si nu stie cum se numeste
20  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Răspuns: Fotbal : Iunie 17, 2008, 13:13:04
La cati bani castiga jucatorii olandei nu cred ca ii intereseaza 40.000$ in plus. (acel 1 mil e pentru echipa de la uefa)
21  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: iPhone : Iunie 10, 2008, 20:49:28
Parerea mea personala e ca nu prea merita un telefon de genu iphone(avand in vedere ca acum la vodafone e pe la 500$). Cel mai bun telefon tot unu alb negru ramane. Eu singura data cand folosesc si alta functie a telefonului in afara de "call" e cand trebuie sa astept pe cineva si nu am absolut nimic de facut.
Plus ca desi toti se lauda ca tine n ore bateria dupa 2 zile e moarta daca il mai folosesti pentru orice altceva decat sa vorbesti.

S-ar putea sa fie doar opinia mea, dar dupa ce am schimbat o groaza de telefoane am ajuns la concluzia ca tot alea simple sunt cele mai bune
22  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Feedback infoarena / Răspuns: Cum se downloadeaza o solutie... ? : Mai 31, 2008, 17:03:59
A fost dezbatut destul de intens acest aspect. Si in final s-a ajuns la solutia de compromis cu doar cateva surse vizibile tocmai din acest motiv. Daca ai putea sa vezi toate sursele ai fi tentat tot timpul sa vezi cum au facut altii, si nu cred ca te ajuta.

In concluzie ar fi indicat sa te chinui in continuare, pentru ca nu te ajuta cu nimic daca vezi sursa altcuiva.

P.S.: Ca o precizare devilkind se refera la sursele altor useri, nicidecum la indicatii de rezolvare.
23  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Bac olimpici : Mai 23, 2008, 22:19:44
La mate cum a fost. Adica a cazu vreunu din subiectele aberante, sau se putea lua 10 si fara sa fi lucrat variantele in prealabil?
24  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Bac olimpici : Mai 22, 2008, 16:19:20
Stie careva ce varianta a cazut la romana?
25  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Hristos a inviat! : Aprilie 27, 2008, 00:07:43
Adevarat a inviat Angel
Pagini: [1] 2 3 ... 11
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines