Afişează mesaje
Pagini: [1]
1  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Concursuri / Răspuns: BrainIT : Octombrie 13, 2008, 21:24:48
Salut,

Nu, Infoeducatie nu s-a stins. Inca ramane unul dintre cele mai mari concursuri de proiecte (software/web) din tara. Fata de Infoeducatie, BrainIT se desfasoara online si NU impune limita de varsta. Nu exista fata judeteana iar in felul asta putem fi siguri ca oferim sanse de afirmare si elevilor care nu au inca acces la astfel de competitii, nu din cauza lor, ci din cauza ca nu sunt anuntati la timp (referitor la locul de desfasurare, ce trebuie sa realizeze etc).

Un alt avantaj ar fi faptul ca, fiind online, cei cu posibilitati financiare precare, care nu isi permit un drum si o cazare la un concurs, pot participa la acesta, pot obtine premii si, foarte important, isi pot compara nivelul fata de alti participanti din tara (studenti sau elevi).

Toate cele bune!
2  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Java vs C# : Octombrie 28, 2007, 21:02:08
Hmmm, sunt pareri impartite in leg cu c# si java. c#, fata de java, are insa marele avantaj de a nu "avea" interfete care "se misca ciudat". Banuiesc ca ai vazut aplicatii java a caror interfata (modul cum se misca) iti da impresia ca al tau calculatorul e ... mai slab?! desi nu este asa - asa merg ele ce sa-i faci.

Pt. c# si comunitatea de programatori in c# "viitorul suna bine". De ce? Pentru ca se inmultesc programatorii in .net si majoritatea celor care prefer .net prefera c# din cauza ca poti programa atat cu pointeri, dar si fara ei, are aceiasi sintaxa intalnita la java si c++ and a lot more features. Avantajele principale vin mai ales de la platforma .net.

Ideea e ca daca stii instructiunile din dot net si putina sintaxa de c++ stii c#. Eu am fost programator inrait in visual basic .net pana acum un an, cand am "descoperit" c# si am zis "asta e pt mine". Trecerea de la vb la c# a fost rapida: o sapt, doua din cauza ca "suportul" este platforma .net.

La nivel de software, .net are ca dezavantaj (si implicit c#) ca nu exista portabilitate "mare" intre sisteme de operare (s-a scos un .net pt linux dar cam slabut) si faptul ca nu ofera compatibilitate intreplatforme. In acelasi timp Microsoft a dezvoltat un sistem de operare: Singularity OS in c# [fain fain Smile].

La nivel de web design poti alege: ASP .NET [c#/vb], PHP+Mysql+html+css, Java Applets. Daca vrei ASP.NET at trebuie sa iti cauti un host care sa iti ofere cam toate platformele .net ca altfel daca tu scrii acum in asp .net 2.0 si peste o luna in asp .net 3.0 fii sigur ca ultimul cod scris nu va rula pe .net 2.0 [sau invers daca hostul fol .net 3.0]. Intr-adevar, e frumos asp .net dar daca vrei sa faci un site mai "ordinary" foloseste php and stuff, daca vrei ceva f fain si ceva "business" at foloseste asp.net sau java.
3  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Autumn Warmup 2007 / Răspuns: Consir : Octombrie 07, 2007, 09:15:39
Eh? maybe i'm wrong but:

citez : "cu proprietatea ca A[i1], A[i2] ... A[ip] sunt numere consecutive." in datele de intrare nu e deloc asa...

la fel : "Pe urmatoarele N linii se afla valorile secventei A, mai exact pe linia i+1 se afla valoarea lui A." iar sa zicem pe linia 7 din fisier trebuia sa fie 6 dar in exemplu e 5 Eh?
4  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: PassKeeper : Iulie 28, 2007, 23:29:33
Ce as avea de zis  Smile

1. am luat programul
2.
Citat
momentan lucrez la criptare si o fac dupa o metoda pe care am intalnit-o la o olimpiada + mai adaug ceva de la mine .. link-urile merg perfect ... try again

Nu fa asta. Intr-adevar poti invata aplicand proprii tai algoritmi insa inainte de a-i implementa intr-un astfel de program uita-te pe algoritmi de criptare de exemplu : Rijndael (AES), Blowfish, Twofish, etc. (pentru documentatie vezi wikipedia).
Studiaza metodele pe care se axeaza, apoi iti poti face algoritmul tau de criptare. Nu de alta dar trebuie sa faci un algoritm puternic mai ales pentru programul asta care practic iti retine "viata ta" de surfer pe internet sau chiar mai mult.
Nu stiu problema care ai vazut-o tu. Dar din ce probleme am vazut de tipul asta nu te pun sa creezi nici macar o particica dintr-o metodologie care se aplica la standardele de criptografie (repet: din ce am vazut eu... poate or exista, nu ma pronunt). Probabil ele te-ar ajuta la primii pasi.

3. a) bug-uri la program: fara a ma uita pe sursa iti pot afla fisierele care le utilizezi : parola.dll etc doar deschizand .exe-ul tau in notepad. Printre sutele de caractere se disting clar siruri ca :

Citat
c:\windows\system32\parola.dll c:\windows\system32\wtfisstf.dll;Seta
sau

Citat
! c:\windows\system32\wtfiswtf.dll"Nu ati

solutia : in programul tau criptezi acele path-uri si pentru a atribui folosesti functia de decriptare. Mentionez ca aceasta criptare o poti face tu nu trebuie neaparat una foarte tare ci una astfel incat sa nu mai ai in clar acele path-uri.

ex: path:=decrypt("98239foifsf");

unde decrypt este functia de decriptare si textul acela, path-ul tau criptat.

b) alt bug ar fi ca nu detectezi calea windowsului. Poate cineva are WINNT folderul windowsului (se mai intampla la anumite versiuni de windows) asa ca ai putea sa utilizezi pentru stocare calea curenta a .exe-ului.

Succes! Oricum bravo pentru primul pas in acest domeniu destul de vast : securitatea.

PS: Doar vreau sa te ajut cu postul acesta, nu vreau sa crezi ca te atac intr-un fel.
PPS: Schimba extensia fisierelor cu care lucrezi. Nu folosi .dll cand nu creezi fisierele binare dll. Punele sa zicem .pk . Ei .. asta e doar daca vrei nu moare nimeni daca nu le schimbi, e doar o sugestie  Smile
5  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: PassKeeper : Iulie 23, 2007, 09:39:10
Nu ti-am vazut programul din simplul fapt ca nu imi merg linkurile  Tongue .
Anyways programul tau cel putin dupa nume are tema : stocarea parolelor. Si eu pe la inceputuri in ale softurilor am facut un program din asta din simplul fapt ca aveam prea multe conturi si era greu cu retinutul parolelor.

O intrebare : stocarea parolelor o faci criptat? Daca da, criptarea e facuta de tine sau folosesti o functie de criptare cunoscuta?

Daca stocarea nu se face criptat gandeste-te ca nu ai siguranta ca cineva nu iti va accesa "baza de date" cu parole.


Numai bine si succes in continuare!
6  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Unirea 2007 / Raspuns: evaluarea : Ianuarie 27, 2007, 17:43:36
am si eu o nelamurire ... la problema chernel am luat 0 ptr ca mi-a dat eroare de compilare din cauza ca am fol mem.h!
In documentatie la evaluator nu scrie nimic despre mem.h plus ca nu ar fi o librarie ce apeleaza resurse de sistem ci resurse hardware! Si nici probleme de portabilitate n-ar fi din cauza ca stiu ca mem.h e compatibil si pe unix! Asa ca as cere o re-evaluare CU mem.h!
7  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Unirea 2007 / Raspuns: Maxsecv : Ianuarie 27, 2007, 14:29:38
elementele din sirul acela sunt separate printr-un spatiu??
Pagini: [1]
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines