Afişează mesaje
Pagini: [1]
1  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Te platesc sa te bagi la concurs : Decembrie 17, 2018, 22:20:13
Salut, impreuna cu caitva colegi m-am bagat la Zero Robotics (si am ajuns deja in semifinale). Concursul asta e atat de tare incat iti testeaza codul direct din spatiu daca ajungi in finala (pe ISS). Pe bune.
Acuma, satelitul nostru are cateva probleme de miscare, dar asta pentru ca suntem noi incepatori. Daca te stii la informatica (eventual fizica) si ne poti ajuta te vom plati si daca ne calificam in finala te putem trece si ca membru al echipei. Lasa un mesaj daca esti interesat. Multumesc!
2  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva educationala / Memorie totală disponibilă 64 MB. din care 32 MB pentru stivă. : Mai 20, 2018, 11:44:27
Ce inseamna cand la olimpiade scrie pe foaie: Memorie totală disponibilă 64 MB din care 32 MB pentru stivă???
3  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva educationala / Un BFS mai jmeker decat altele : Mai 13, 2018, 19:10:40
https://www.pbinfo.ro/?pagina=probleme&id=1825
Problema asta am primit-o la scoala ca tema si mi-a dat batai de cap.
Voi incerca sa explic cat de clar posibil, dar stiu din experienta ca nu o sa imi iasa, asa ca imi cer scuze din timp.
Prima solutie pe care am incercat-o a fost urmatoarea: pt fiecare prieten i aflam distanta pana la z, sa-i zicem d. Raspunsul era d[1]+d[2]+...+d[k].
Evident, solutia asta nu e corecta.
A doua solutie avea la baza ideea de la prima. Aflam pe rand suma distantelor de la fiecare prieten la fiecare nod. Apoi pt fiecare nod lansam un BFS modificat, in sensul ca conditia de extindere era urmatoarea: if(sol[nod_urmator] > sol[nod_curent]+1) ...
Acum, nici solutia asta nu este corecta.


Acum am incercat altceva. Gandindu-ma ca ordinea in care prietenii se intalnesc conteaza, am generat permutarile multimii 1, 2, 3, ..., k. Pentru fiecare permuare a multimii 1, 2, 3, ...k am aplicat algoritmul de mai sus. Sa zicem ca aveam permutarea 3, 1, 2, 4. Intai lansam BFS-ul pt vf-ul 3, apoi pt vf-ul 1, insumam valorile pt fiecare nod si apoi pt fiecare nod lansam BFS-ul modificat. Apoi din nou, lansam un BFS pt vf-ul 2, insumam valorile pt fiecare nod si lansam un BFS modificat care sa dea solutia multimii 3, 1, 2. Apoi BFS pt vf-ul 4, obtineam suma si lansam BFS-ul modificat si obtineam solutia finala.  Din pacate solutia asta nu este corecta, ma poate ajuta cineva sa imi spuna de ce obtin raspuns gresit?
4  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Pilot : Noiembrie 03, 2017, 17:37:21
problema e urmatoarea 
http://campion.edu.ro/arhiva/index.php?page=problem&action=view&id=532
5  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / .CAMPION / Piloti : Noiembrie 03, 2017, 17:00:02
Problema este urmatoarea:
http://campion.edu.ro/arhiva/index.php?page=problem&action=view&id=532

Pe scurt, la o companie sunt N piloti (N par). Se construiesc N/2 grupe, fiecare grupa e construita dintr-un capitan si un asistent. Capitanul va fi intotdeauna mai in varsta decat asistentul. Pentru fiecare din cei N piloti se cunosc salariul de capitan si de titular.
Scrieţi un program care  să determine valoarea minimă a cheltuielilor totale de salarizare prin încadrarea tuturor pilotilor în condiţiile enunţate anterior.
Pagini: [1]
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines