Afişează mesaje
Pagini: [1] 2 3 ... 7
1  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Interviu: Cosmin Gheorghe : Iulie 27, 2012, 00:04:16
Multumesc de raspuns  Smile. Si inca o intrebare. Acel financial aid este nerambursabil?

Depinde de facultate in mare parte. Din cate stiu eu la majoritatea facultatilor din SUA, studentii internationali (din afara SUA) nu trebuie sa dea inapoi financial aid-ul pe care il primesc. In schimb, in UK parca nu e asa, ci trebuie sa platesti inapoi la un moment dat.
2  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Interviu: Cosmin Gheorghe : Iulie 25, 2012, 23:00:07
La admitere conteaza notele din liceu sau nota de la BAC?

Pot sa iti spun cum a fost la MIT. Pe mine m-au intrebat cateva chestii de cum am facut la scoala. Mi-au cerut foaia matricola si in acelasi timp stiu ca a trebuit sa spun cam in ce procentile m-am incadrat la scoala (daca am fost in primii 5%, 10%, 20%, etc.) si cred ca si dirigintele a trebuit sa completeze un formular in care sa spuna asta. In plus a trebuit sa am 3 recomandari scrise de la profesori pe care i-am avut. Parerea mea e ca recomandarile conteaza destul de mult, si conteaza (dar nu stiu cat de mult) in primii cati % din scoala esti (ei nu prea o sa inteleaga notele tale dar dupa ce zic profesorii tai si tu despre tine o sa isi faca o impresie despre cat de bun ai fost comparat cu restul elevilor din scoala ta).

Nu pot sa iti spun cat de decisive sunt lucrurile astea, dar ti le cer. De obicei la facultatile din afara (si mai ales in SUA) se uita in ansamblu la toata aplicatia ta, nu exista un singur lucru decisiv.
3  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Interviu: Cosmin Gheorghe : Iulie 19, 2012, 23:00:35
Care e algoritmul tau preferat?

Algoritmul de multimi disjuncte pentru ca este foarte simplu, foarte eficient si foarte util.

Care e problema ta preferata pe infoarena?

Nu am o problema preferata dar sunt oarecum atasat de problema gard pentru ca m-a ajutat foarte mult sa inteleg programarea dinamica. Stiu ca am petrecut aproape 4 zile sa rezolv problema asta incercand in jur de 2 recurente pe zi, pana cand a iesit una in cele din urma. Apoi programarea dinamica a inceput sa aibe mult mai mult sens pentru mine.
4  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Interviu: Cosmin Gheorghe : Iulie 19, 2012, 19:07:32
Din text reiese ca nu ai dat TOEFL. Daca da ce punctaj ai obtinut. Dupa parerea ta de ce nu te-au acceptat la Stanford sau Brown?

Da, din pacate am dat TEOFL. Zic din pacate pentru ca dupa scorurile de SAT ma indoiesc ca m-a ajutat cu ceva TOEFL-ul. Am luat 108 (am dat o singura data).

La Brown nu am fost mai deloc pregatit pentru interviu si nu am facut prea bine (a fost bine totusi pentru ca am prins experienta pentru interviul la MIT Smile). Ca sa iti dau un exemplu intervievatoarea m-a intrebat la un moment dat la ce facultati am mai aplicat si daca ma accepta la Brown si MIT unde as merge. Mi s-a parut o intrebare foarte incorecta pentru un interviu la o facultate, dar nu sunt genu care sa nu raspunda sincer la o asemenea intrebare, asa ca i-am raspus ca la MIT Tongue . Dupa aia nu prea a mers bine interviul  Very Happy .

La Stanford nu stiu sincer. Aveam sanse scazute din prima pentru ca aveam nevoie de financial aid si probabil, dupa aplicatia pe care am avut-o, nu am parut suficient de interesant pentru ei.

La Google si la Twitter, ce limbaj de programare foloseai ? java , c++ ?

La Google am scris numai in C++. La Twitter scriu in pig in mare parte si mai e nevoie din cand in cand sa lucrez cu cod scala si java. Doar java stiam putin inainte sa vin aici, cu pig si scala a trebuit sa ma obisnuiesc pe loc. La interviuri poti folosi aproape ce limbaj de programare vrei, si nu se asteapta sa sti neaparat chestii gen pig si scala ca sa te angajeze. Nu ar trebui sa te ingrijorezi de limbare de programare atata timp cand sti unul ca java sau c++ decent Smile.
5  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Interviu: Cosmin Gheorghe : Iulie 19, 2012, 06:54:01
Nu te supara dar ai scris ca in timpul liber nu faceai neaparat ceva deosebit pentru un tanar si mai jos ai spus ca a contat foarte mult si activitatiile extracuriculare. Ne poti spune care e secretul ?

Nu ma supar Smile. Din punct de vedere al activitatilor extracuriculare, eu am pus foarte mult accentul in aplicatii pe ce am facut la infoarena si pe faptul ca am fost presedinte o perioada si am contribuit foarte mult la organizarea unei finale Algoritmiada si a altor concursuri. Si au mai fost cateva lucruri pe care am putut pune accent in aplicatie; de exemplu faptul ca am pregatit elevi la ICHB un semestru pentru olimpiade. Nu m-am gandit la lucrurile astea cand am raspuns la intrebare.

Ne poti spune cate ceva si despre partea "financiara" in cazul MIT,adica despre taxe de studiu, accommodation fee,burse,etc. ?

MIT are politica "need blind" atunci cand aplici. Asta inseamna ca nu considera nevoile tale financiare atunci cand decid daca sa te accepte sau nu (spre deosebire de Stanford). Dupa ce te accepta, trebuie sa faci o declaratie cu veniturile parintilor si valoarea avuturilor lor (si in caz ca exista, alor tale). In functie de datele astea MIT calculeaza cam cat isi poate permite familia ta sa plateasca. In medie, venitul total al unei familii din Romania este mult sub nivelul unei familii din SUA, asadar, de obicei ajutorul financiar acordat de MIT ajunge sa acopere o foarte mare parte din costul facultatii, al cazarii, asigurarii etc. In cazul meu personal, trebuie sa imi acopar singur mancarea si putin din costurile de cazare (in unele cazuri MIT acopera si aceste costuri complet). Majoritatea facultatilor mari se comporta asemanator din punct de vedere financiar, si daca ajungi sa fii aceptat este improbabil sa iti ceara sa platesti o suma de bani pe care nu poti sa ti-o permiti. In plus, majoritatea facultatilor nu se asteapta, ca international, sa faci imprumuturi la banca pentru ati acoperi costurile.
Daca iti doresti sa aplici in afara, depinzand la ce facultate aplici, partea financiara nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare.
6  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Interviu: Cosmin Gheorghe : Iulie 17, 2012, 18:39:05
Unde ti-a placut mai mult la Google sau la Twitter ?

Deocamdata imi place mai mult la Twitter, pentru ca proiectul pe care il am de facut e mai interesant si are mai mult impact, dar si pentru ca pot comunica cu managerul mult mai usor (e langa mine, pe cand la google eram in incaperi diferite oarecum). Cu siguranta se poate intampla asta si la Google dar experienta mea de asa natura a fost.

Ce punctaje ai avut la SAT si de cate ori l-ai dat?


Am dat SAT 2 o singura data si am luat 800 la mate si 770 la fizica (nu am dat a treia materie; nu este necesara la MIT). Am dat SAT 1 de doua ori dar asta doar ca l-am programat dinainte in doua luni consecutive (fara sa stiu rezultatul la primul). Eu am dat SAT-urile fix in toamna dinaintea deadline-ului de aplicatii si credeam ca sigur o sa fac destul de prost la primu SAT si nu as fi avut timp sa vad rezultate si apoi sa reprogramez. Am luat 2210 si 2220 la cele 2 SAT-uri. Daca consideram doar punctajele maxime intre ele (asa cum fac la MIT) as fi avut un total de 2270 (daca imi aduc aminte bine; am facut odata mai bine la writing si odata la reading, la mate la fel parca).

Care consideri ca a fost lucrul din aplicatia ta care i-a convins sa te accepte?


Nu am de unde sa stiu asta. Probabil rezultatele la olimpiade internationale au ajutat destul de mult, dar cu siguranta toata aplicatia a fost foarte importanta (mai ales ce scrii ca extracurricular activities si eseurile despre tine). De obicei ei chiar se uita la intreaga ta aplicatie si se gandesc la tine per ansamblu.

Daca ai fi intrat nu numai la MIT, dar si la Stanford si Brown, pe care dintre cele trei ai fi ales-o?


Cu siguranta nu as fi mers la Brown (prea liberal arts pentru gustul meu). Ar fi fost o decizie destul de grea intre MIT si Stanford. Probabil ar fi fost foarte important cat financial aid primesc de la fiecare. Dar e foarte posibil ca tot la MIT sa fi mers pentru ca bineinteles e mult mai tare Smile.
7  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Feedback infoarena / Răspuns: Stergere cont InfoArena : Mai 06, 2012, 14:37:52
Consider lipsa posibilitatii anularii contului si a folosorii numelui/contului in statistici fara permisiunea mea exclusiva abuziva.Doresc anularea contului meu.In conditiile neindeplinirii cererii mele voi lua toate masurile legale posibile.Voi actiona InfoArena in instanta,avand castig de cauza si voi cere anularea definitiva a site-ului incalcand anumite legi ale tarii.

Amenintarea ta este neintemeiata si abuziva: potrivit legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, nu suntem obligati in nici un fel sa iti stergem contul. Atata timp cat folosim datele in scopul initial in care tu ni le-ai oferit (in cazul nostru: sa poti posta pe forum, participa la concursuri si numele tau sa apara in clasamente, etc.), nu suntem obligati sa iti stergem datele. E ca si cum ai cere scolii la care ai fost sa iti stearga numele si orice alta informatie din catalog pentru ca nu iti plac notele. Noi nu am modificat in nici un fel modul in care folosim datele pe care ni le-ai oferit: tot ce facem e sa iti afisam numele specificat de tine in clasamente atunci cand participi la concursuri sau cand postezi pe forum, lucru de care erai constient atunci cand ti-ai facut cont, sau ai participat la un concurs.

In acelasi timp, in cazul tau, datele nici nu se pot considera "date personale" pentru ca nu pot fi identificate in nici un fel cu persoana ta. Nu ne-ai oferit numele real sau orice alta informatie care te-ar putea identifica personal. Daca doresti iti poti schimba oricand numele si orice informatie pe care ne-ai oferit-o.

In legatura cu "dreptul de a fi uitat" despre care s-a discutat recent in UE si in Romania (vezi aici), care ti-ar acorda dreptul sa soliciti stergerea definitiva a oricarei informatii legata de tine de pe site-ul nostru: legea acesta inca nu a fost aprobata si chiar daca este aprobata va intra in vigoare in doi ani.

Asadar nu suntem obligati in nici un fel sa iti stergem informatiile de pe site, pe care, te asiguram, le folosim cu buna credinta, si cu nici un fel de scopuri personale sau materiale sau orice alt scop abuziv, ci in concordanta cu scopul initial pentru care ne-ai oferit datele tale. Acelasi lucru se aplica si oricarui post pe forum pe care l-ai postat vreodata.

Daca doresti iti putem anonimiza datele sa nu mai fie in nici un fel legate de tine (putem randomiza orice string pe care ni l-ai oferit ce se poate considera "informatie"). Lucru pe care poti sa il faci si tu, de altfel.
8  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Drum de suma minima/maxima in matrice [PD] : Martie 18, 2012, 06:07:38
In forma in care ai expus-o tu, aceasta problema nu admite rezolvare polinomiala.

Nu a spus ca drumul trebuie sa fie simplu, deci cred ca Bellman-Ford ar trebui sa fie ok.

Mai gandeste-te.

Sigur nu mai trebuie sa te gandesti tu Wefgef? Prostu zice ca daca drumu nu e simplu atunci merge Bellman-Ford.
9  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Intrebare de interviu pe Wall Street : Martie 12, 2012, 04:47:59
Revenind la problema, rezultatul meu este corect. Demonstratia in schimb are o scapare.

Am zis:
Fie E = "Sirul infinit de experiente E1, E2, ... dau toate rezultat negativ".
Pr {E} = lim k {(1-E1)*(1-E2)*....*(1-Ek)} = un produs infinit de valori SUBUNITARE (c.f. (4)). = 0.


Ultima egalitate nu este intotdeauna adevarata (exista produse infinite de expresii subunitare care converg la ceva diferit de 0).

Dar demonstratia ar trebui sa ramana valabila.

Tocmai ca demonstratia nu este valabila. Uite-te la produsul unui sir de genu (1-(1/3)^k). Vezi: http://www.wolframalpha.com/input/?i=product_%28k%3D1%29%5Einf+%281+-+%281%2F3%29%5Ek%29

Deci daca Ek scade exponential atunci produsul ala nu e deloc 0. Si dupa cum ai definit tu Ek = prob ca furnica sa mearga k pasi si sa nu moara apoi sa faca toate mutarile la stanga = ceva numar intre 0 si 1 * p^k => Ek scade exponential
Asadar nu este deloc adevarat ca produsul tau de numere subunitare este 0.

Daca tot nu esti convins ca rapunsul e 1/2 citeste urmatoarele doua posturi:
http://mindyourdecisions.com/blog/2010/11/30/puzzle-a-drunkard-and-a-cliff/
http://everything2.com/title/Solution+to+the+Drunk+Guy+on+a+Cliff+Puzzle
10  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Algoritmiada 2012 / Răspuns: Feedback Runda 1 : Decembrie 11, 2011, 19:56:41
A, si de la ce vine numele problemei Intfm?

Intfm = Intervale fara mijloc
11  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: This is so cool : Septembrie 25, 2010, 17:54:25
http://www.youtube.com/watch?v=TNTYBhQlWiU&feature=related
12  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Unde pot gasi niste articole interesante de informatica? : August 14, 2010, 22:11:32
Problema saptamanii nu necesita algoritmi complicati pentru a o rezolva.
13  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Matematica : Iulie 10, 2010, 20:23:31
Eu am ajuns la IoI stiind matematica pana in clasa a 8-a, trigonometrie cat de cat, chestii cu matrice, combinatorica, ceva notiuni de vectori, ceva geometrie in plan, ceva teoria numerelor... Probabil am uitat chestii dar nu cred ca as fi in stare sa trec de vreun judet la mate (nici de locala nu cred ca as fi in stare). Oricum nu cred ca ai nevoie de materia 11-12 de matematica la info. Nici macar la IMO nu ai nevoie de integrale si derivate.

Cel mai important e sa gandesti; cu toate ca acum imi pare destul de rau ca nu am invatat mai mult la matematica. Cred ca m-ar fi ajutat destul de mult, mai ales probleme elementare de matematica care iti dezvolta gandirea mult mai bine (gen IMO). Plus ca sunt distractive. Poti sa observi ca ajuta problemele gen IMO la info din faptul ca un numar considerabil de olimpici la info din alte tari sunt si la mate (sau invers), pentru ca la ei nu se cere la olimpiada materia avansata de la noi => daca gandesti bine esti suficient de bun pentru a te califica si la IMO si la IOI.
14  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Feedback infoarena / Răspuns: Feature request : Iunie 15, 2010, 07:41:33
Tibi, in mare parte am vrea sa pastram toate datele din infoarena2, nu speria lumea ca trebuie sa isi salveze o groaza de surse. Tongue
15  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 1037 Produs : Mai 30, 2010, 11:45:34
Problema se poate rezolva si fara a folosi logaritmi, deci merge pe int fara erori de precizie. Solutia se foloseste de descompunerea in factori primi a numarului P si a numerelor posibile care pot aparea in produs (adica 1...100 000).
16  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Concursuri / Răspuns: ONI Liceu 2010 : Aprilie 14, 2010, 14:39:15
La 11-12 au fost foarte putine punctaje de 0. S-au dat foarte multe punctaje partiale pe solutii simple, plus cazuri cu N = 3  Tongue.
17  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Algoritmiada 2010 / Răspuns: Retea : Martie 21, 2010, 12:20:53
No comment
18  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Algoritmiada 2010 / Răspuns: Tree : Martie 21, 2010, 11:54:58
1) Da
2) Nu
19  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Algoritmiada 2010 / Răspuns: Retea : Martie 21, 2010, 11:39:34
DA
20  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Algoritmiada 2010 / Răspuns: Compact : Martie 21, 2010, 11:29:45
DA
21  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Algoritmiada 2010 / Răspuns: Tree : Martie 21, 2010, 11:25:27
DA

http://en.wikipedia.org/wiki/Tree_%28graph_theory%29
22  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Algoritmiada 2010 / Răspuns: Compact : Martie 21, 2010, 11:11:29
Citat
Fie P o permutare cu N elemente
23  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Feedback infoarena / Răspuns: Noua arhitectura : Martie 17, 2010, 01:35:18
Oho... Bine Tibi. In sfarsit Dancing
24  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: ICHB : Martie 11, 2010, 01:29:38
Ce discutie aprinsa...

O alta parere din partea unui alt om care a avut ocazia sa experimenteze ambele variante:

Din pacate nu exista liceul ideal care sa multumeasca pe toata lumea. Fiecare are avantaje si dezavantaje. Tie vad ca iti place Tudor Vianu. Eu m-am mutat de la Tudor Vianu sa merg la ICHB si nu imi pare rau. Bineinteles au fost lucruri carora le-am simtit lipsa dar au fost si lucruri pe care Tudor Vianu nu mi le-a putut oferi si pe care le-am gasit in ICHB. Nu totul este alb sau negru.

Pun pariu ca in orice liceu ma duc si intreb lumea ce parere are de liceul lor sigur o sa gasesc o groaza de oameni care isi injura profesorii, dirigintii, directorii, si probabil unii pe buna dreptate iar altii nu.

ICHB este un liceu destul de tanar, nu cu o istorie ca Tudor Vianu. Sistemul de invatamant de stat are o groaza de ani vechime si tot are deficiente majore, sa nu mai vorbim ca in fiecare an se schimba chestii aiurea, care nu par sa duca nicaieri. Si daca ne uitam putin afara observam ca invatamantul particular este cel care produce cele mai multe rezultate si cel mai bine pregatiti oameni. Asa ca invatamantul de stat nu este cel mai productiv. Daca ar fi cateva licee particulare care sa fie in competitie serioasa, s-ar vedea progrese mari. Pana atunci sa asteptam sa se dezvolte si la noi lucrurile.

Sfatul meu pentru cei indecisi: ganditi-va serios la ceea ce vreti sa faceti si la ceea ce vreti voi de la liceu si dupa aia alegeti. Nu toate liceele o sa fie potrivite pentru voi. Nu lasati pe altii sa aleaga pentru voi si asumati-va decizia. Dupa aia sa nu va plangeti aiurea (ca altii) ca vai v-ati ratat viata. Fiti barbati Tongue... Iar daca chiar nu va place unde sunteti aveti oricand posibilitatea (poate neplacuta) de a va muta in alta parte.
25  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 971 Drum3 : Martie 10, 2010, 08:32:31
Intr-adevar este o greseala in solutia oficiala. Am schimbat acum.
Scuze ca am vazut asa tarziu.
Pagini: [1] 2 3 ... 7
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines