infoarena

infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole => Articole => Subiect creat de: Plesa Mihail Iulian din Martie 30, 2013, 11:46:12



Titlul: Imi dispare partitia D (help)
Scris de: Plesa Mihail Iulian din Martie 30, 2013, 11:46:12
Salut!
Am o problema cu calculatorul. Sistemul meu de operare este windows XP SP3. Acum o saptamana dupa ce am dat un restart la calculator mi-a disparut partitia D. Astazi am instalat windows-ul din nou. Imediat dupa ce am instalat windows-ul mi-a aparut partitia D. Dupa ce i-am dat restart iar a disparut. Care ar fi problema si cum pot sa o remediez??
Multumesc !:)


Titlul: Răspuns: Imi dispare partitia D (help)
Scris de: Paul-Dan Baltescu din Martie 30, 2013, 16:24:27
Ai putea:

1. Sa incerci sa instalezi un alt sistem de operare.
2. Sa unesti partitiile cand reinstalezi Windows XP. Asta cred ca presupune sa le formatezi pe amandoua. Cum acum nu ai acces la D, nu va fi usor sa faci un backup la ce ai acolo (daca e ceva important) inainte de format. Poate poti copia datele de pe D, bootand de pe un live CD/USB cu Linux.


Titlul: Răspuns: Imi dispare partitia D (help)
Scris de: Mihai X din August 03, 2013, 00:58:29
E posibil sa iti dispara litera desemnata pentru partitie. Adica ea sa existe dar de unde avea litera D, sa sa schimbe in none si sa nu mai apara in listarea partitiilor. Urmeaza pasii de mai jos pentru a vedea daca partitia este vazuta dar nu este atribuita o litera.

How to use Disk Management
To start Disk Management:

    Log on as administrator or as a member of the Administrators group.
    Click Start, click Run, type compmgmt.msc, and then click OK.
    In the console tree, click Disk Management. The Disk Management window appears. Your disks and volumes appear in a graphical view and list view. To customize how you view your disks and volumes in the upper and lower panes of the window, point to Top or Bottom on the View menu, and then click the view that you want to use.

NOTE: Microsoft recommends that you create a full back up of your disk contents before you make any changes to your disks or volumes.


Sursa: http://support.microsoft.com/kb/309000