infoarena

infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole => Teme => Subiect creat de: Ghetu Alex din Februarie 27, 2011, 14:37:53



Titlul: probleme interesante
Scris de: Ghetu Alex din Februarie 27, 2011, 14:37:53
am si eu niste probleme aici.
25. Se da un vector x cu n>2 componente numere intregi.Sa se insereze intre oricare doua componente ale acestui vector media aritmetica a celorlaltor n-2 componenete ale vectorului.

26. Se considera un A cu n componente numere intregi.Sa se modifice vectorul astfel incat primele m componente sa apara in final pe ultimele m pozitii,iar ultimele n-m componente sa apara pe primele pozitii.Numarul natural nenul m se citeste de la tastatura(m<n).

28.Dandu-se n numere intregi sa se decida daca exista un numar majoritar in aceasta secventa.Un numar este daca numarul sau de aparitii in vector este mai mare decat n/2.

29.Sa se calculeze ultima cifra a numarului x[1]+x[2]+...+x[n],unde x este un vector cu n componente numere naturla citite de la tastatura.

30.Un grup de n elevi avand inaltimile h1,h2...hn, trebuie ordonati pe un rand astfel incat fiecare elev sa vada,privind de-a lungul sirului,cel putin unul dintre elevii aflati la extremitatiile sirului.Acest lucru este posibil daca intre acest elev si cel aflat la capat nu exista un alt elev cu o inaltime mai mare sau egala cu a lui.Se cere sa se verifice daca elevii sunt corect asezati in sir conform acestei reguli.


Titlul: Răspuns: probleme interesante
Scris de: Nita Iulian din Martie 11, 2013, 22:19:39
Super problemele, mai grele ca ce am eu in manualul de a IX-a intensiv (chit ca n-am manual, liceul meu de 'prestigiu' nu are pentru toti elevii asa ceva) in afara de problema 29 care este foarte simpla.

Astazi ne-a predat si noua tablourile unidimensionale, la urmatoarea ora de info problemele astea sunt numai bune de propus.

Ca sa nu fiu total off topic voi raspunde totusi la probleme.

25)
mergi cu for de la i=3 la n, cu pas 3 (2numere fiind cele de care nu ne intereseaza doar la medie, al3-lea numar fiind locul unde se insereaza media)
de la pozitia n+1 pana la i faci deplasarea si cresti numarul de valori (n)
pe pozitia i pui (v[i-1]+v[i-2])>>1.


26)
mergi cu for de la i=n-m pana la n si bagi in vectorul v elementele din A pe pozitia i
mergi de la m la n-m si bagi in v ce ai in A (restul numerelor dintre primele m numere, si ultimele n-m numere)
mergi tot cu for de la 1 la m si bagi in v
la sfarsit vectorul V va respecta cerinta.


28)
cel mai simplu mi se pare ca faci un vector de frecenta si verifici daca exista un v[val]=frecenta >=n/2.

30)
trebuie verificat daca vectorul este ori sortat strict crescator , strict descrescator sau prima parte este strict crescatoare, iar a2-a parte strict descrescatoare
o iei pe parti
while (sortat crescator si i<n) i++
while (sortat descrescator si i<n) i++
daca i=n atunci ordonat conform regulii
else nu este ordonat conform regulii.