infoarena

infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole => Concursuri virtuale => Subiect creat de: Alex Morega din Decembrie 14, 2010, 23:34:49Titlul: Google AI Challenge
Scris de: Alex Morega din Decembrie 14, 2010, 23:34:49
S-a terminat de curând concursul "Google AI Challenge" (>4600 participanţi din 112 ţări). Conceptul e simplu: trebuie să scrii un program care joacă PlanetWars (detalii pe site). Serverul lor se ocupă de simularea partidelor şi participanţii sunt clasaţi după sistemul Elo (ca la şah). Asta a fost a doua ediţie; anul trecut jocul de concurs a fost Tron.

Ce mi-a plăcut la acest concurs a fost că poţi trimite programe (soluţii), le vezi cum evoluează în luptă cu altele, faci îmbunătăţiri, repeat. Am participat individual, la fel şi câţiva prieteni; am mai făcut un algoritm în grup în cadrul PyBucureşti (http://pybucuresti.grep.ro/).

Mi se pare că un concurs de genul ăsta, organizat local, ar avea succes. Am făcut un poll (http://doodle.com/qirc66ayr9tcnpgt) să văd câte voturi de încurajare se strâng. Ce părere aveţi?


Titlul: Răspuns: Google AI Challenge
Scris de: Paul-Dan Baltescu din Decembrie 15, 2010, 10:52:52
Mi se pare ca exista un concurs de genul asta deja: http://www.aiolympics.ro/competition/, s-ar putea sa ti se para interesant.