infoarena

Comunitate - feedback, proiecte si distractie => Arhiva => Subiect creat de: Piros Lucian din Aprilie 04, 2005, 12:01:12



Titlul: Propuneri
Scris de: Piros Lucian din Aprilie 04, 2005, 12:01:12
Citat din mesajul lui: atharis
:? De ce ar vrea cineva sa rezolve problema in 5 randuri in O(ln(n)), atunci cand ea poate fi rezolvata in 1 rand, O(1)? Nu cred ca scopul unui programator ar trebui sa fie gasirea algoritmului mai complicat, ci a celui mai rapid (care in acest caz este si mai simplu).


Scopul unui programator este sa gaseasca un algoritm corect pt o problema propusa (aici ma refer si la constrangeri memorie, timp etc). Dupa ce ai gasit un algoritm corect, daca iti place sa studiezi, vei incerca tot timpul sa gasesti o rezolvare mai buna sau sa gasesti o alta rezolvare pt problema propusa --- asta pt ca dupa cum bine stii nu exista o singura solutie pt majoritatea covarsitoare a problemelor.
Din fiecare solutie este cate ceva de invatat. Fie ca e o rezolvare matematica (care trebuie demonstrata - nu numai luata o formula si gata....) fie ca e o rezolvare bazata pe algoritmi. Din unele rezolvari inveti ce e bine....din altele ce e rau.

By the way....legat de acest aspect....ar fi interesant daca cei care au luat punctaj maxim la o problema ar putea vedea sursele celorlalti "competitori" cu punctaj maxim pt aceeasi problema.....ce ziceti domnilor admini?


Titlul: Propuneri
Scris de: Dima Alex din Aprilie 04, 2005, 19:11:04
Propunerea asta suna bine! Chiar ar fi fain dupa ce reusesti sa reolvi o problema sa vezi cum o fac si altii, dar sa vezi sursele celor care sunt de acord sa le fie vazute.


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Aprilie 04, 2005, 21:31:24
sau sa se faca ceva de genu paste.devnet.ro  ..unde sa poti sa postezi cod si sa-l faci public :D


Titlul: Propuneri
Scris de: Dobre Catalin Andrei din Aprilie 04, 2005, 21:43:45
Totusi nu cred ca ii prea buna ideea deoarece unii pot sa trimita solutiile facute de altii, :lol:  si atunci chiar nu-i ajuta cu nimic, eventual de este scrisa in pseudocad, dar nu cred ca are cineva rabdare :lol:
PS: Este topic dedicat subiectelor de acest gen...Nu de alta dar deviem de la subiect.


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Aprilie 04, 2005, 22:21:12
Citat
unii pot sa trimita solutiile facute de altii,  si atunci chiar nu-i ajuta cu nimic


.. cred ca asta decide fiecare in parte... eu zic ca trebuie sa fi idiot sa dai copy & paste la o sursa doar ca sa iei maxim..
in schimb, ar putea ajuta foarte mult la detalii de implementare.. (unde foarte multi nu prea au experienta, chiar daca stiu teoretic niste chestii)

PS: oricum o sa se mute ultimele N posturi in alt topic, asa ca ti-am raspuns aici


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Aprilie 05, 2005, 19:17:24
hmm.. parca suna mai bine surse.devnet.ro .. :P

..btw, astept parerea "oficialilor".. sunt curios daca se va face asa ceva..


Titlul: Propuneri
Scris de: Cristian Strat din Aprilie 06, 2005, 00:06:11
Citat din mesajul lui: Fr3eM4n
hmm.. parca suna mai bine surse.devnet.ro .. :P

..btw, astept parerea "oficialilor".. sunt curios daca se va face asa ceva..


s-a mai discutat despre lucrul asta in alt context.
problema e ca sunt persoane care nu vor sa-si dezvaluie codul sursa altor concurenti.
beats me... dar e decizia lor.

o posibila solutie ar fi sa isi dea acordul fiecare ca sa i se vada sursele...
insa nu cred ca sistemul acesta va functiona de la sine.
trebuie sa motivam cumva membrii sa dea acces la surse spre binele comunitatii...

OpenSource  :D
bagati idei, pareri


Titlul: Propuneri
Scris de: Piros Lucian din Aprilie 06, 2005, 09:05:06
Propunerea era urmatoarea: toti cei care au luat punctaj maxim la o problema sa poata vedea toate sursele ale altor concurenti cu punctaj maxim pentru aceeasi problema.....si nu sa fie facute "publice" sursele.
De ex. daca eu am max la problema A+B pot vedea toate sursele de 100 de puncte pt problema A+B (nu surse partiale sau care au luat mai putin). De asemenea daca nu am facut 100 puncte la problema permutari de exemplu nu pot vedea nici o sursa de la problema permutari.
In acest sens e sigur ca nu se face copy&paste pentru a obtine punctaj maxim. In plus cei care au obtinut 100 de puncte au gasit o solutie pt problema. De ce sa nu vada alte solutii? Sunt sigur ca este ceva de invatat din solutiile altora.

In alta ordine de idei, aceasta comunitate este moarta daca nu putem sa invatam unii de la altii. Cei care nu doresc sa-si faca publice sursele nu vor avea access la randul lor la sursele celorlalti. E fair play, nu?
Cei care vor sa invete ceva nou si sunt dispusi sa accepte si putina critica ....isi vor face publice sursele. Avand in vedere ca discutam despre probleme/algoritmi destul de clasici nu vad care ar fi contra-argumentul ;)


Titlul: Propuneri
Scris de: Cristian Strat din Aprilie 06, 2005, 17:04:46
mai bagati pareri si sugestii ...
dupa aceea comentam si ce s-a spus


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Aprilie 06, 2005, 19:13:49
ati putea sa faceti regula aia: o sursa odata trimisa, devine propietatea devnet..  :twisted:

oricum nu vad nici un motiv bun pentru care a-ti ascunde sursele.. e doar o pregatire, poti sa inveti foarte multe chestii, si nu ai nimic de pierdut..


Titlul: Propuneri
Scris de: Tiberiu-Lucian Florea din Aprilie 06, 2005, 19:50:14
Poate eu nu vreau sa-mi vezi tu smenurile.  :mrgreen:


Titlul: Propuneri
Scris de: Cristian Strat din Aprilie 06, 2005, 20:16:50
Citat din mesajul lui: greco
Poate eu nu vreau sa-mi vezi tu smenurile.  :mrgreen:

chiar daca emoticon-ul acela "softens" remarca,
am mai primit argumente similare.

de aceea vreau sa mai dezbatem problema.
face cineva un poll?


Titlul: Propuneri
Scris de: VladS din Aprilie 06, 2005, 21:29:11
Daca exista o problema care se poate rezolva doar cu un "smen" atunci daca cei ce au rezolvat-o isi pot vedea intre ei sursele nu se pierde nimic. Eventual se face schimb de "smenuri".


In general problemele se pot rezolva si fara "smenuri". Daca traiesti cu frica sa nu iti vada cineva "smenurile" nu ai decat sa scrii fara "smenuri" pe devnet si sa le folosesti in concursuri serioase.  

Publicarea surselor ar insemna un progres pentru toti. Cu siguranta vei gasi ceva interesant in sursele celorlalti. Bine, nu toti vor primi la fel de mult cat au oferit. Asta e, nu e socialism.

Oare ce s-ar intimpla daca cei ce scriu kernelul s-ar feri sa nu le vada cineva "smenurile".

PS: Scuzati utilizarea excesiva a cuvantului "smen".


Titlul: Propuneri
Scris de: Tiberiu-Lucian Florea din Aprilie 06, 2005, 21:53:21
Nu mai... poate dupa luni de munca pe branci eu fac niste chestii super optimizate super scurte etc. Si poate nu vreau sa le vezi tu si sa le preiei instantaneu.
Afirmatia asta e cam ipotetica, eu nu prea am smenuri in maneca... dar probabil ca sunt destule asemenea cazuri.  8)


Titlul: Propuneri
Scris de: Silviu-Ionut Ganceanu din Aprilie 06, 2005, 22:53:31
Greco zice bine.. exista o categorie de oameni (din care, initial, faceam si eu parte) care nu se simt in regula daca sursele lor sunt vazute de altii. Si pe buna dreptate: modul in care implementezi este foarte important si asta poate face diferenta in concursuri, asadar, este foarte probabil sa nu vrei sa-i  lasi pe contracandidatii tai sa-ti vada "smenurile". Deci pentru baietii grei, care implementeaza bine, nu cred ca va fi un lucru placut. Totusi, daca ma gandesc bine, si ei (ca si mine de altfel) au invatat, la randul lor, de la altcineva si mi se pare corect sa se dea mai departe stafeta.

In concluzie, eu sunt pro, dar ii inteleg si pe cei care nu vor sa-si arate sursele (chiar daca stiu ca in atitudinea asta e inrudita cu vedetismul). Cea mai buna solutie mi se pare cea amintita mai sus: celor cu 100 de puncte acces la surse, dar sa existe optiunea de a nu-ti afisa sursele care automat iti interzice si vederea celorlalte disponibile.


Titlul: Propuneri
Scris de: Cosmin Negruseri din Aprilie 06, 2005, 23:31:51
Eu nu prea sunt de acord cu vederea celorlaltor surse, se dau deja destule sfaturi pe forum daca se dau sursele o sa se ajunga la o bisnita ... da-mi sursele de la o problema ca ti le dau de la cealalta problema, cum mai fac unii pe uva, nu stiu rezolva nici o problema dar gasesc sursele pe diverse siteuri si le submiteaza si au sute de probleme rezolvate, dar ei nu au implementat nimic. Jmenuri de implementare s-au mai bagat pe forum si in articole, o parte din farmecul infoarena e si statistica problemelor, daca vreti sa invatati jmenuri de implementare intrati pe www.topcoder.com si acolo in practicerooms  vedeti sursele tuturor concurentilor, dar nu e nici un clasament intre cei care au lucrat problemele de pe site. Daca o sa fie luata aceasta decizie cred ca o sa se abuzeze de ea  ... am vazut deja ca apar pe forum baieti ce vor sa se afirme si sa se impuna cu orice pret.


Titlul: Propuneri
Scris de: Cosmin Negruseri din Aprilie 06, 2005, 23:35:12
Daca as stii ca toti rezolvitorii s-ar comporta onorabil atunci sursele de pe infoarena ar fi o resursa foarte buna pentru invatare, singurul motiv pentru care nu sunt de acord este acela ca sursele v-or fi date din mana in mana.


Titlul: Propuneri
Scris de: Silviu-Ionut Ganceanu din Aprilie 07, 2005, 07:35:58
Sunt si nu sunt de acord cu Cosmin. El are dreptate: in momentul in care sunt sursele disponibile, chiar daca doar pentru acei oameni care au luat 100 de puncte pe o problema, se poate intensifica procesul de marlaneala : multi vor cere surse de la prietenii sai pentru a lua si el odata 100 de puncte la o anumita problema. Totusi, daca ne gandim bine, acel prieten are deja maxim pe problema, si atunci nu-l impiedica cu nimic sa faca schimb chiar daca nu vede celelalte surse ale celor care au luat max. Impedimentul amintit de Cosmin exista, practic, si acum.

Ce mi se pare interesant este ca ar putea aparea fenomenul invers: nu se vor mai submita surse identice din moment ce ele vor fi vazute de restul lumii si astfel, trisorul, se va alege cu batjocora publica  :-#


Titlul: Propuneri
Scris de: Valentin Stanciu din Aprilie 07, 2005, 08:01:35
Eu sunt de acord cu Silviu!
Eu personal nu am nimic de ascuns, iar chiar daca cineva imi vede "smenurile", o sa gasesc altele...
Si ideea ca doar cei care au deja 100p la o problema sa poata vedea sursele la acea problema mi se pare geniala!
Pentru Cosmin: daca cineva are 100p la o problema, atunci sigur are solutia la acea problema, deci daca un prieten vrea solutia, oricum are de la cine sa o ia, nu trebuie sa se uite pe sursele altora!


Titlul: Propuneri
Scris de: Tiberiu-Lucian Florea din Aprilie 07, 2005, 08:14:21
Mda, probabil ca ideea e buna daca se limiteaza la surse de 100 p... Dar numai cu acordul fiecaruia.  :)


Titlul: Propuneri
Scris de: Valentin Stanciu din Aprilie 07, 2005, 08:20:26
Uite o idee, ca toata lumea sa fie impacata:

Dupa ce o persoana a luat 100p la o problema sa primeasca un mail (sau ceva de genul asta) in care sa fie intrebata daca e de acord ca sursa lui sa fie facuta publica. Daca da, atunci la sectiunea de surse la problema la care a luat max sa apara si sursa lui.
Eventual, daca o persoana nu isi arata sursa, sa nu poata as le vada nici pe ale celorlalti!  :twisted:


Titlul: Propuneri
Scris de: Tiberiu-Lucian Florea din Aprilie 07, 2005, 08:59:47
Nuu, asa nu e productiv, pur si simplu se vor gandi "asta de-abia am scos-o... ia sa vad cum au facut altii .... asta am smenuit-o, mai bine n-o arat", etc...
Daca vrei sa arati arati si vezi totul, daca nu nu vezi nimic...


Titlul: Propuneri
Scris de: Piros Lucian din Aprilie 07, 2005, 09:44:10
Chestia asta cu schimbul de surse chiar n-o intzeleg. Acest site are ca scop principal pregatirea in informatica. Daca la un viitor concurs (olimpiada, etc) o sa apara o problema de pe infoarena, e foarte grav....inseamna ca suntem la pamant cu imaginatia. Legat de acest "hall of fame", clasament sau cum vreti voi sa-i ziceti......ce importanta are daca unul sau altul e pe primul loc (sau pe un loc fruntas) pe un site, atata timp cat el e varza. Legat de topcoder,  am vazut smecherii si pe acolo. De exemplu un utilizator se poate inregistra cu doua nick-uri. Deschide problema cu un nick, o rezolva si submiteaza cu alt nick (castiga la pereta de timp). Dar aceste smenuri nu mai functioneaza in concursurile adevarate....gen TCC/TCO :). Tot legat de topcoder....este absolut remarcabil cate solutii poti sa vezi pt o problema, chiar si pt una simpla. In plus sunt unele solutii pe care nu le intzelegi (chiar daca vezi codul sursa) - asta apropo de smenuri.

Daca luam de exemplu o culegere de probleme, la sfarsit o sa gasim niste solutii :). Desigur unii dintre noi deschid direct la solutie si voilla....au maxim de punctaj. Dar sunt si altii care cauta solutia, studiaza algoritmi/teme colaterale problemei. Macar pentru cei care vor cu adevarat sa invete sa existe o mica portita (inca una :))


Titlul: Propuneri
Scris de: Valentin Stanciu din Aprilie 07, 2005, 11:39:24
Citat din mesajul lui: pirosl
Desigur unii dintre noi deschid direct la solutie si voilla....au maxim de punctaj. Dar sunt si altii care cauta solutia, studiaza algoritmi/teme colaterale problemei. Macar pentru cei care vor cu adevarat sa invete sa existe o mica portita (inca una :))

Tocmai de aceea mi se pare desteapta faza ca doar cei care au deja 100p la o problema sa poata vedea sursele celorlalti!


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Aprilie 07, 2005, 15:53:14
aham.. si eu am aceeasi parere.. daca ai luat 100 sa vezi si alte surse de 100.. (cine vrea sa se "inscrie", daca sunt unii mai inchisi nu trebuie sa-i obligam sa publice sursele lor "smenuite")

pana la urma daca cineva descopera ceva, nu vad de ce l-ar deranja sa vada si altcineva... decat daca ii e frica sa nu i-o ia inainte la olimpiade din cauza ca i-a copiat stilul, si el sa nu treaca mai departe din cauza asta .. si e o prostie (btw, olimpiada e tocmai la anu)

si nu cred ca trebuie sa ne consideram adversari unul pe celalalt daca vrem sa ajungem cu adevarat buni.


Titlul: Propuneri
Scris de: Dobre Catalin Andrei din Aprilie 07, 2005, 16:10:11
Eu zic ca ii ok sa se vada sursele pt. cei care au obtinut 100p pe problema...
    Si daca ma gandesc mai bien, chiar daca unii si-ar trimite sursele si ar urca in clasament care ar fi problema, ei isi fura singuri caciula, scopul saitului este sa te pregatesti.
Nimeni nu are de pierdut daca se fura ,decat ce-i care fura. :P


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Aprilie 07, 2005, 16:20:09
..mereu o sa fie persoane care nu vor sa-si faca publice sursele.. sau zic decat ceva teoretic, dar daca s-ar face modificarea asta pe site probabil  s-ar "baga" si ei..

eu zic sa inceapa implementarile pt modificare.. sunt destui care vor sa programeze OpenSource


Titlul: Propuneri
Scris de: Silviu-Ionut Ganceanu din Aprilie 07, 2005, 19:45:41
Citat
Si daca ma gandesc mai bien, chiar daca unii si-ar trimite sursele si ar urca in clasament care ar fi problema, ei isi fura singuri caciula, scopul saitului este sa te pregatesti.
Nimeni nu are de pierdut daca se fura ,decat ce-i care fura.


Pentru dobre: ai perfecta dreptate insa noi trebuie sa reducem posibilitatile de frauda pentru ca si cei mai putin constienti sa se pregateasca cat mai bine.

Citat
Legat de acest "hall of fame", clasament sau cum vreti voi sa-i ziceti......ce importanta are daca unul sau altul e pe primul loc (sau pe un loc fruntas) pe un site, atata timp cat el e varza.


Sa stii ca este important. Te motiveaza, te face sa lucrezi mai mult, sa te autodepasesti chiar daca motivul adevarat e ca vrei sa faci mai multe puncte decat X. In concluzie, clasamentul este important, si cu cat este mai "curat" cu atat mai bine.

S-au spus multe dar idei noi despre modul de "sharing" al surselor inca nu au aparut. Se pare ca toti sustinem ideea bazat pe "cercul celor care au luat max". Sigur o mai putem imbunatati.. eu promit sa ma mai gandesc.. vrem acelasi lucru de la voi :)


Titlul: Propuneri
Scris de: VladS din Aprilie 07, 2005, 21:25:54
O idee ar fi o optiune pe cont.devnet.ro genul : "sunt de acord sa-mi fie publice sursele de 100". Cine o bifeaza sa poate vedea sursele celorlalti, iar cine nu, nu. Nu merge ca: pe asta o dau, pe asta nu.


Titlul: Propuneri
Scris de: Piros Lucian din Aprilie 08, 2005, 09:12:22
Pt Silviu.....acept explicatia ta cu motivatia.....insa mi se pare prea putin. Asta sa fie singura motivatie a unora? Sa fie pe topul infoarena in fata lui X sau Y? Sincer imi este mila daca se intampla asa ceva. Recunoasterea (faima sau cum vrei tu sa-i zici) vine si din solutia propusa sau modul in care a fost ea implementata. In momentul in care vezi ca unul sau altul dintre concurenti a implementat  intr-un mod la care tu nu te-ai fi gandit niciodata incepi sa te intrebi daca modul tau de pregatire este ok sau nu. Vezi ce anume mai poti sa studiezi. Vezi ca sunt si domenii conexe care te-ar putea ajuta.  Asta mi se pare o motivatie.  Te intrebi de ce unul din clasa IX stie lucruri ce se invata intr-a XII sau chestii din astea. Si ajungi sa descoperi ca poti sa stii si tu ceea ce se invata in clasele mai mari. Totul e sa fi directionat cum trebuie.

Legat de propunerile de share ale surselor........ar mai fi o varianta: toti concurentii pot sa faca share la toate sursele (chiar si cele sub 100p) dar din momentul in care fac share nu mai pot submita problema respectiva pt puncte. Cel mult sa existe un evaluator aditional pt teste (care nu va puncta problema - numai va spune daca problema trece testele sau nu). Evident acest evaluator este accesibil numai celor care si-au dat share la surse (ca altfel uniii ar putea incerca problema pe acest evaluator de test dupa care submiteaza problema).


Titlul: Propuneri
Scris de: Valentin Stanciu din Aprilie 08, 2005, 10:40:45
Citat din mesajul lui: pirosl
Legat de propunerile de share ale surselor........ar mai fi o varianta: toti concurentii pot sa faca share la toate sursele (chiar si cele sub 100p) dar din momentul in care fac share nu mai pot submita problema respectiva pt puncte. Cel mult sa existe un evaluator aditional pt teste (care nu va puncta problema - numai va spune daca problema trece testele sau nu). Evident acest evaluator este accesibil numai celor care si-au dat share la surse (ca altfel uniii ar putea incerca problema pe acest evaluator de test dupa care submiteaza problema).

Eu nu cerd ca va merge varianta asta, ca eu pot sa am 2 useri; cu unul sa vad surse si cu altul sa trimit solutii!


Titlul: Propuneri
Scris de: Ionel Corneliu Gog din Aprilie 08, 2005, 11:45:17
Eu spun ca este bine fara surse..doar vreau mai multe probleme. Chestia nu-mi surade.Nu-i bine sa ti se dea tot mura in gura..ca nu-ti ramana intiparite in memorie ca si cum le-ai descoperi/invata tu singur.

 8)


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Aprilie 08, 2005, 15:26:12
Citat din mesajul lui: pirosl

Legat de propunerile de share ale surselor........ar mai fi o varianta: toti concurentii pot sa faca share la toate sursele (chiar si cele sub 100p) dar din momentul in care fac share nu mai pot submita problema respectiva pt puncte. Cel mult sa existe un evaluator aditional pt teste (care nu va puncta problema - numai va spune daca problema trece testele sau nu). Evident acest evaluator este accesibil numai celor care si-au dat share la surse (ca altfel uniii ar putea incerca problema pe acest evaluator de test dupa care submiteaza problema).


nu numai ca cineva ar putea avea 2 useri, dar nu prea e bine sa poti sa te "dai batut" la o problema... ca daca te gandesti vreo 2 zile la una si nu iti vin idei, pana la urma dai sa nu mai poti trimite sol, dar sa vezi sursele altora..
..si daca iei mai putin de MAX la fel.. deci cred ca varianta "optima" de pregatire ramane "grupul oamenilor care au luat MAX la o problema saluta OpenSource"


Titlul: Propuneri
Scris de: Cristian Strat din Aprilie 08, 2005, 18:43:55
Citat din mesajul lui: pirosl
Pt Silviu.....acept explicatia ta cu motivatia.....insa mi se pare prea putin. Asta sa fie singura motivatie a unora? Sa fie pe topul infoarena in fata lui X sau Y? Sincer imi este mila daca se intampla asa ceva.

Parerea mea e ca ori nu ai experienta in concursuri / pregatire online ori esti o persoana mai deosebita.

Silviu are dreptate. Desi putini recunosc, clasamentul chiar te motiveaza sa faci mai bine si mai bine.
Si e normal sa fie asa!
Exista o regula de aur care zice: "Make your progress measurable."
Implicatiile sunt evidente, asa ca pastreaza-ti mila pentru cine are nevoie de ea.
 :-'


Titlul: Propuneri
Scris de: Piros Lucian din Aprilie 08, 2005, 22:52:06
Citat din mesajul lui: wickedman

Parerea mea e ca ori nu ai experienta in concursuri / pregatire online ori esti o persoana mai deosebita.

Silviu are dreptate. Desi putini recunosc, clasamentul chiar te motiveaza sa faci mai bine si mai bine.
Si e normal sa fie asa!
Exista o regula de aur care zice: "Make your progress measurable."
Implicatiile sunt evidente, asa ca pastreaza-ti mila pentru cine are nevoie de ea.
 :-'


Lasand la o parte atacurile personale........cineva spunea foarte bine ca a fi inteligent presupune a folosi si inteligenta altora.


Titlul: Propuneri
Scris de: Ionel Corneliu Gog din Aprilie 09, 2005, 08:37:56
Ce atac personal??.. are dreptate clasamentele cel putin pe mine ma motiveaza..dar si ma descurajeaza:D.. Chestia cu publicarea surselor este ceruta de ce-i..mai putini pregatiti..cred.. De ce nu cere Domino..sau altul cu rezultate bune la ONI si internationale??  :-({|=


Titlul: pro surse
Scris de: Pavel Mircea din Aprilie 10, 2005, 14:11:47
Mie mi se pare foarte buna ideea cu sursele mai ales ca cei cu 100 de puncte pot vedea si alte rezolvari si cei care sunt destul de buni ca sa nu aiba nevoie de aceasta sa aleaga ca sursele lor sa nu fie publice.Asa nimeni n-are de pierdut.Dupa cum s-a zis mai sus cel care detine o sursa de 100 de puncte oricum ar putea sa o dea prietenilor(ceea ce elimina posibilitatea "traficului de surse") :) .In concluzie aceasta optiune i-ar avantaja pe incepatori si nu i-ar influenta pe avansati.
Citat
De ce nu cere Domino..sau altul cu rezultate bune la ONI si internationale??

Ca ei n-au nimic de castigat.


Titlul: Propuneri
Scris de: Mircea Pasoi din Aprilie 10, 2005, 20:14:35
Toata chestia asta cu publicatul surselor e o treaba destul de delicata, mai ales ca n-am vazut-o nicaieri implementata si sa se faca si un clasament... la topcoder vezi surse, dar n-ai clasament de exemplu.. la ACM-uri n-ai acces nici la surse si nici la solutii explicate de autori... cat despre ideea "cercului celor care au 100", nu mi se pare prea eficienta, s-a discutat si mai sus... mai bine va mai ganditi la alta solutie, fiindca asta nu prea cred ca va fi acceptata... stiu ca s-au pronuntat multi pentru aceasta idee, dar de asemenea sunt mai multi care n-au zis nimic.. probabil ca pe unii nici nu-i intereseaza sa invete din surse... intr-adevar sa inveti din codul cuiva se dovedeste uneori eficient (depinde de persoana de la care inveti) dar daca cineva vrea sa-si ascunda sursele poate pur si simplu sa le "urateasca" si nu se mai intelege nimic... daca cineva are smenuri de implementare care ar putea face diferenta intr-un concurs ii invit sa scrie un articol.. noi am dezvaluit in articole cam ce era de zis.. oricum, mai trebuie gandita treaba.. si eu sunt de acord ca sursele altcuiva pot fi utile intr-o anume masura, dar trebuie sa vedem in perspectiva.. asteptam noi idei  :mrgreen:


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Aprilie 10, 2005, 20:41:35
ok.. here it goes:
surse.devnet.ro -> surse nu neaparat de 100, accesibile de cei care au luat 100. posteaza surse cine vrea, si se vor da note surselor (ca la articole), si la fiecare sursa se pot posta si comentarii.
asa fiecare va sti cam pe unde e si va afla ce ar putea imbunatatii..
(comentarii cred ca o sa se faca destule.. daca se uita cineva pe sursa si observa ceva, poate scrie imediat 2-3 cuvinte..)

aa..si eventual cele mai frumoase surse vor primi o bricheta devnet :D


Titlul: Propuneri
Scris de: Silviu-Ionut Ganceanu din Aprilie 10, 2005, 21:16:39
Hmm.. faza nasoala e ca majoritatea se va uita doar pe sursele a doi-trei oameni..


Titlul: Propuneri
Scris de: Dobre Catalin Andrei din Aprilie 10, 2005, 21:24:53
Da, ii o idee buna, dar totusi se doreste ca frauda sa fie cat mai mica. Daca apare solutia de 100 p multi o sa o copieze.
   Ar mai fii o chestie, doar cei care iau 100 de puncte , sa vada articolul si atunci totul ar fi ok. Ideea cu nota este foarte buna, asa si-ar posta multi solutia, cum te simti cand vezi ca pe solutia ta ai nota 10  :wink: .

* Eventual sa se faca si un clasament, in functie de scorul pe care l-a obtinut. Scorul = medie(nota 1)+medie(nota 2)+..medie(nota n).
unde medie(nota x)= media notelor acordate pe articololul x.
Bine inteles eu nu pot sa-mi acord nota pe problema rezolvata de mine :lol:
   Atunci o sa aveti 2 tipuri de concurs, nu suna misot  :D  
   Asa cred ca ii va stimula pe multi sa faca solutii cat mai elegante la probleme.
   Totusi ii mult de munca...


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Aprilie 10, 2005, 21:28:36
Citat din mesajul lui: silviug
Hmm.. faza nasoala e ca majoritatea se va uita doar pe sursele a doi-trei oameni..

..pai.. oricum ai face.. tot cam aici o sa se ajunga... unele surse vor fi mai putin bagate in seama decat altele


Titlul: Propuneri
Scris de: Dobre Catalin Andrei din Aprilie 10, 2005, 21:28:37
scuze nu am vazut partea asta
Fr3eM4n:
Citat
accesibile de cei care au luat 100


Titlul: Propuneri
Scris de: Dobre Catalin Andrei din Aprilie 10, 2005, 21:30:28
Nu o sa se uite nimeni pe toate solutiile.
Dar ca notele sa fie cinstite ar trebui sa nu arate cine a rezolvat problema rezpectiva, asa toti s-ar uita doar pe solutile lui Pasoi, Adrian etc..
Ar fi bine sa arate timpul mediu de executie al programului respectiv..
Sa se afiseze dimensiunea solutiei...
Asa multi o sa incerce sa faca programul cat mai scurt...


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Mai 02, 2005, 21:36:59
..pana la urma faceti chestia asta cu sursele ?  ..ar fi utila

...da, ar fi o posibilitate sa nu se afiseze a cui e sursa... sau cel putin nu in pagina principala unde alegi ce sursa sa citesti :D


Titlul: Propuneri
Scris de: Ionel Corneliu Gog din Mai 03, 2005, 08:49:08
Eu spun ca este bine acum. Fara surse si ar fi si mai bine sa se revina doar pentru concursuri. 8)


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Mai 03, 2005, 10:07:19
Citat din mesajul lui: DeadStar
Eu spun ca este bine acum. Fara surse si ar fi si mai bine sa se revina doar pentru concursuri. 8)


nu te obliga nimeni sa-ti postezi sursa omule...

de copiat surse nu e cazul, pt ca daca nu ai luat 100 la problema respectiva nu poti sa vezi nici o sursa.

asa ca...de ce e mai bine acum ?

PS: de concursuri nu am inteles ce vrei sa zici


Titlul: Propuneri
Scris de: Ionel Corneliu Gog din Mai 03, 2005, 10:19:39
Ma refeream de noua chestie:pregatire BAC.Eventual ceva modificare: sa existe la fiecare problema un set de HINTS sau la chestia cu sursele sa nu-ti mai fie punctata problema(desi asta s-ar rezolva cu mai multe conturi).;)

Oricum prima data ar trebui mai multe probleme.
Intrebare: Daca vrei sa publici o problema de la ONI(spre exemplu) si treci la autor numele aceluia se incalca legea copyrightului?


Titlul: Propuneri
Scris de: Tiberiu-Lucian Florea din Mai 03, 2005, 15:39:10
Citat din mesajul lui: Fr3eM4n
..pana la urma faceti chestia asta cu sursele ?  ..ar fi utila

...da, ar fi o posibilitate sa nu se afiseze a cui e sursa... sau cel putin nu in pagina principala unde alegi ce sursa sa citesti :D


Mah da esti stresat rau pe tema asta.  :mrgreen:


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Mai 03, 2005, 15:54:11
pai a trecut aproape o luna si nu se mai aude nimic de asta... mi-e ca au uitat :P


Titlul: Propuneri
Scris de: Chris din Mai 03, 2005, 18:21:15
In legatura cu publicarea surselor : parerea mea este ca e o idee buna. Poti invata multe chestii de la sursele celorlalti (de exemplu mi-a fost foarte folositor articolul lui Mircea Pasoi cu smenurile in implementarea AVL-urilor - in carti am intalnit implementari nasoale si lungi, iar sursa lui Berinde m-a ajutat sa inteleg mai bine AVL-urile si sa le implementez cat mai repede si fara bug-uri).


Titlul: Propuneri
Scris de: Cristian Strat din Mai 03, 2005, 18:25:46
Citat din mesajul lui: Fr3eM4n
pai a trecut aproape o luna si nu se mai aude nimic de asta... mi-e ca au uitat :P

Nu am uitat; cantarim; cautam timp liber.

Oricum, discutia aceasta e urmarita.


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Mai 03, 2005, 19:31:18
pana la urma.. care ar fi dezavantajele ? exista dezavantaje ?


Titlul: Propuneri
Scris de: Tiberiu-Lucian Florea din Mai 03, 2005, 19:39:21
Da... ca se chinuie la site degeaba. Asta e singul dezavantaj.


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Mai 03, 2005, 19:46:13
Citat din mesajul lui: greco
Da... ca se chinuie la site degeaba. Asta e singul dezavantaj.


eu unu o sa postez destule surse.. (aproape) toate.. si astept sa o faca si altii.

..ma gandesc la Timus ca listele de discutie sunt pline de "here is my AC program. only 0.15 sec O(N) !" :P ..si nu prea au voie sa puna programe acolo..


Titlul: Propuneri
Scris de: Iorgulescu Calin din Octombrie 06, 2005, 19:57:02
Ok, eu am o idee... Nu stiu exact cat de buna este. Ma gandeam ca daca tot ati inceput sa puneti in arhiva probleme de la ONI din anii trecuti, ati putea chiar continua sa faceti chiar o arhiva de acest tip. Eu unul, am incercat sa caut pe net enunturi si rezolvari de la olimpiade mai vechi de 2 ani... si nu am gasit mai nimic  :(  Cred ca ar fii foarte apreciata de toti care se pregatesc si pentru cei care nu au mai avut contact cu olimpiada. Chiar ar fi o chestie daca ati putea, sa zicem, sa faceti ceva gen acm... sa se poata simula o olimpiada... fiecare sa simuleze o olimpiada.... Ar fi interesant zic eu. Oricum site-ul se prezinta foarte bine, iar pentru mine a fost si inca este un mare ajutor in pregatirea mea, ca sa nu mai zic un prilej de destindere! Va multumesc si bafta in continuare!  :D


Titlul: Propuneri
Scris de: Cosmin Negruseri din Octombrie 06, 2005, 22:54:31
Toate problemele au fost puse cu acordul autorilor, la multe nu s-au contactat autorii si la altele nu se stiu autorii exacti, si oricum e destul de munca la punerea unei probleme sau unui set de probleme pe site. S-a creat sectiunea implica-te tocmai pentru ca ideile pe care le avem noi sau voi sa fie realizate mai repede, dar deocamdata nici un raspuns, si daca un singur om vrea o chestie e timp mare pierdut de noi pentru a face pe plac cate unui om, trebuie ca investitia timpului nostru sa fie eficienta pt ca toti lucram din placere la siteul asta.


Titlul: Propuneri
Scris de: Catalin Tiseanu din Octombrie 24, 2005, 22:33:17
stiu ca a trecut cam mult timp de la ultimul post pe aceasta tema....

Eu unul nu prea sunt in favoarea sharingului surselor de 100p.
In primul rand, dupa cum a zis si Cosmin, asta ar afecta clasamentul.

Alt dezavantaj mare este ca este complet disproportionat ca utilitate. Astfel, pe masura ce te apropii de fruntea clasamentului, ai din ce in ce mai putine motive sa iti faci sursa publica, in timp ce daca de abia ai inceput sa faci A+B, evident ca o sa fii de acord sa vezi celelalte surse ... :)

De asemenea, se pot faci zeci de tricuri, unele chiar la mijto :).
Se pot face conturi speciale de 'sharing', pe care se submiteaza solutii intentionat 'dejmenuite' :), cu scopul de a primi in schimb alte surse ....

Iar faza cu verificare ip-ului nu tine, ca in retea ai acelasi ip ....

In cazul aplicarii acestei acestei idei, sunt curios cati din top 20 sa zicem ar accepta sa isi faca publice sursele .....


Titlul: Propuneri
Scris de: Cristian Strat din Octombrie 25, 2005, 00:49:36
Eu sunt pentru o comunitate bazată pe schimb de experienţă.  :surrender:

Văd că se ezită mult pe acest subiect. Voi vorbiţi de "jmenuri" şi poate că uitaţi că principalii vizaţi de acest feature sunt cei lipsiţi de experienţă.
Sunt mulţi care nu au nevoie de "jmenuri" pe cât au nevoie de o tehnică simplă de organizare a codului pe proceduri. Alţii nu ştiu să aloce memorie dinamic sau să sorteze un vector folosind qsort(). Ei au de învăţat mult de la voi. Nu vor "jmenuri". Vor să ştie "cum se face". :book:

Cât despre cei care ştiu "jmenuri" super sofisticate şi vor să le ţină pentru ei ...

1. Cine e cu adevărat interesat oricum le află - oricine poate vedea soluţiile concurenţilor de la ONI, loturi şamd.

2. "Jmenurile" care se împărtăşesc, ulterior se combină, se încrucişează şi dau naştere altor şmenuri. Da, poţi să-nveţi mai mult chiar şi dacă "vinzi ponturi moca".

3. Nu poţi să copii pur şi simplu şmenuri. Trebuie să ai o anumită experienţă pentru fiecare ca să le pui în practică.

4. Dacă e atât de tare jmenul tău, nu îl folosi pe info-arena!


Titlul: Propuneri
Scris de: Catalin Tiseanu din Octombrie 25, 2005, 12:46:37
Stiu ca nu e vb. direct de mine, dar e reply pb. la postul meu ...

Citat
Alţii nu ştiu să aloce memorie dinamic sau să sorteze un vector folosind qsort(). Ei au de învăţat mult de la voi.


Pai dupa cum au zis si altii, ar avea mult mai mult de invatat dintr-o carte de C/C++ :book:. Putini cred ca au invatat alocarea memoriei dinamice sau qsort din alte surse. In plus, le-ar invata prost si/sau incomplet.

1. Vreau si eu sursele de la ONI 2005 :) ). La download-ul de pe devnet nu sunt incluse si sursele in arhiva cu oni ....

2. Pai nu a zis nimeni ca nu le impartasesc ... Apropo de asta ...
Pe TC poti vedea sursele tuturor concurentilor. Totusi, librariile lor [ baza jmenurilor ] sunt ascunse de obicei [ se pasteaza in sursa numai ce e folosit ].

3. Asta asa e .... desi pt. sort() oare ce experienta iti trebuie ? E totusi un jmen. [ multa lume il stie, dar ziceai de experienta necesara aplicarii unui jmen ]

4. Sa inteleg ca ar trebui sa codez mai prost pe arena ? Nu vad nici un motiv ...

In postul meu precizam clar ca prim motiv dezavantajul legat de clasament si de corectitudine ...


Titlul: Propuneri
Scris de: Pavel Mircea din Octombrie 25, 2005, 12:57:07
Asa stiam si eu ca sursele de la ONI nu se mai fac publice din motive "morale".Mai mult site-ul ONI 2004 care odata continea sursele concurentilor a fost modificat si nu mai apar decat sursele grupei gimnaziale(eu cel putin n-am mai gasit arhiva 9-12).


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Octombrie 25, 2005, 18:49:59
hai sa facem ceva cu surse publice. ma implic si eu cum pot in realizarea proiectului.

 :peace:


Titlul: Propuneri
Scris de: Pavel Mircea din Octombrie 26, 2005, 18:40:19
Cred ca realizarea acestui proiect nu prea depinde de noi ci doar de administratori.Mai bine zis daca ei hotarasc sa faca asta sau nu.Noi cred ca putem doar sa-i incurajam sa o faca si sa ne exprimam dorinta asta in numar cat mai mare.A si am mai putea face un lucru:
[dreaming] Am putea realiza o aplicatie file-sharing cu un server si aplicatie client,un evaluator propriu care sa verifice daca sursele respective sunt corecte(sau macar partial pentru ca nush daca putem sa facem teste pt toate cazurile ca si eval-u infoarena) caz in care serverul permite clientului vizualizarea tuturor surselor trimise la problema respectiva  :P [/dreaming].Si eu cred de asemenea ca open-source este o solutie foarte buna care ne-ar ajuta pe toti.Postati cat mai multi sa-i convingem!!! :thumbup:


Titlul: Propuneri
Scris de: Tiberiu-Lucian Florea din Octombrie 26, 2005, 19:18:01
Chiar ca [/dreaming].


Titlul: Propuneri
Scris de: Giurgea Mihnea din Noiembrie 02, 2005, 13:30:47
Personal cred ca ar fi foarte mishto sa fie afishat la fiecare problema dificultatea ei, si eventual sa iti poti ordona problemele in functie de dificultate.

Un exemplu de astfel de funtie de dificultate ar fii:
F(problema X) = suma punctajelor obtinute la problema X. Oricum gasirea unei astfel de funtie nu este greu, banuiesc ca nici afisarea la statistici nu este, poate o sortarea sa dea ceva batai de cap.

Cat despre sursele "la vedere", sunt contra ideii pt ca:
1) tentatia de a da "copy-paste" sau ceva de genul ar fi prea mare
2) chiar daca cineva nu da copy-paste, daca citeste sursa de 2-3 ori si incearca apoi sa rezolve problema o sa ajunga la o clona a sursei, cu mici schimbari de implementare si variabile...
3) daca cineva vrea cu adevarat sa rezolve o anumita problema, ar fi mai folositor sa intrebe ideea de rezolvare si sa o "rumege" singur; nu degeaba n-am pus toti cont de YM si adresa de mail

...pe de alta parte, a citi surse este foarte folositor. Poate ar fi o idee sa poti citi doar sursele problemelor la care deja ai luat 100? Ar fi mult de implementat totusi si nu prea folositor, dar mai fair.


Titlul: Propuneri
Scris de: Cristian Strat din Noiembrie 02, 2005, 18:54:53
Nu cred ca ai inteles conditiile in care se poate citi sursa.
read again


Titlul: Propuneri
Scris de: Daniel Pasaila din Noiembrie 07, 2005, 17:42:56
Eu nu cred ca publicarea anumitor surse ar fi o idee de proiect pentru viitor. Si asa sursele de la ONI, baraje se mai gasesc si din anii trecuti si se poate invata de acolo. In plus, fiecare isi perfectioneaza implementarea cu cat rezolva mai multe probleme.
Totusi, sunt pentru descrierea anumitor solutii pe forum. In fond, ideea de rezolvare e mult mai importanta decat implementarea in sine.
Nu cred ca afirmatii de tipul "Unii nu ar putea rezista tentatiei sa dea paste sau sa citeasca solutia de pe forum" pot fi argumente pentru publicarea/nepublicarea surselor. Pana la urma, fiecare e liber sa faca ce vrea.


Titlul: Propuneri
Scris de: Pavel Mircea din Noiembrie 08, 2005, 12:23:43
Citat din mesajul lui: danielp
Si asa sursele de la ONI, baraje se mai gasesc si din anii trecuti si se poate invata de acolo.

Voi unde ati gasit sursele ca io nu le gasesc pe nici un site oficial ONI :( .Nu-mi poate da cineva un link plz?


Titlul: Propuneri
Scris de: u-92 din Noiembrie 08, 2005, 14:29:04
sursele de la oni 2003 sunt in arhiva aflata pe info.devnet.ro


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Noiembrie 28, 2005, 17:16:45
pentru o mai buna organizare a discutiilor, am facut un nou topic la "Proiecte si idei"

http://info.devnet.ro/forum/viewtopic.php?t=679


Titlul: Propuneri
Scris de: Mircea Pasoi din Noiembrie 28, 2005, 17:42:40
"Proiecte si idei" nu este o sectiune disponibila tuturor. Ar trebui pus altundeva post-ul.


Titlul: Propuneri
Scris de: cristi8 din Noiembrie 28, 2005, 18:02:44
habar n-aveam.. l-am mutat la "Despre info-arena"