infoarena

infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole => Informatica => Subiect creat de: Mihai Patrascu din August 08, 2007, 03:03:25Titlul: lobby pt concursurile de info
Scris de: Mihai Patrascu din August 08, 2007, 03:03:25
Salutare oameni buni!

Dupa discutii cu unii dintre voi si observarea atenta a universului, reiese clar ca trebuie facut mai mult lobby pt concursurile de informatica. Notiunea de IOI etc trebuie popularizata pt publicul larg, pt angajatori si pt profesorii (in special cei in comitele de admisii la programe de masterat, doctorat etc).

E ceva ce trebui facut cu consecventa, timp indelungat, dar uite cateva chestii care se pot face mai repede si pot ajuta. Sper ca unii dintre voi sa se poate implica.

* exista pagina pe ro.wikipedia cu IOI si olimpicii de acolo (http://ro.wikipedia.org/wiki/Olimpiada_Interna%C5%A3ional%C4%83_de_Informatic%C4%83). Trebuie facuta pagina pt BOI, CEOI si concursurile ACM, cu olimpicii romani. De asemenea, nu ar strica o pagina explicativa pt ONI, desi acolo nu se poate pune o lista cu premiantii, evident...

* ar trebui facuta o pagina pt BOI la en.wikipedia (momentan exista doar la Baltic Olympiad: http://en.wikipedia.org/wiki/BOI)

* uitati-va la pagina asta: http://infoarena.ro/olimpici/. E o tentativa de a strange informatii despre ce s-a intamplat cu olimpicii de la IOI. Din pacate nu stim datele la toata lumea... Cine stie e rugat sa completeze.

S-ar putea extinde pagina si cu medaliatii la alte concursuri, dar (1) nu am datelele, fiindca pe ro.wikipedia nu exista decat IOI;  (2) cred ca e esential ca intai sa completam pagina asta ca o statistica, care apoi pot sa o trimit la profi etc.

Sper ca unii dintre voi sa poata ajuta... Numai bine si ne mai auzim.
-mipTitlul: Răspuns: lobby pt concursurile de info
Scris de: Cosmin Negruseri din August 21, 2007, 19:57:50
Nimeni nimic?


Titlul: Răspuns: lobby pt concursurile de info
Scris de: Mira RT din August 24, 2007, 09:38:05
Un link din pagina domnului profesor Marinel Serban. Mi se pare ca are o parte din informatiile de care era vorba.
http://www.liis.ro/~marinel/Statistica.htm