infoarena

Comunitate - feedback, proiecte si distractie => Feedback infoarena => Subiect creat de: OvidiuPita din Mai 08, 2017, 10:05:50Titlul: Roboti3 - Fisier de iesire corupt?
Scris de: OvidiuPita din Mai 08, 2017, 10:05:50
Stiu ca s-a mai discutat asta pe forum ,  dar rapsunsurile date pe aceasta tema nu m-au ajutat.
Problema mea este ca iau doar 32/100 pe aceasta problema , deoarece la celelalte teste imi da mesajul "Fisier de iesire corupt" , desi cand imi testez programul manual pe codeblocks cu testele oficiale , imi afiseaza raspunsul corect , nici mai mult , nici mai putin. De exemplu , la testul 2 , imi da mesajul de mai sus , iar cand il testez in codeblocks , imi afiseaza ce trebuie (asta valabil si pentru mai multe teste).
Pareri?


Titlul: Răspuns: Roboti3 - Fisier de iesire corupt?
Scris de: Gavrila Vlad din Mai 08, 2017, 10:23:36
Daca tie iti merge bine in Codeblocks si pe infoarena nu, foarte posibil sa ai niste undefined behaviour in sursa (adica, din cauza ca ai niste buguri in cod, programul poate sa dea raspunsuri diferite in functie de compilator).

Exemple de undefined behaviour:
  • folosirea unei variabile locale neinitializate: tu presupui ca se initializeaza cu 0, ceea ce poate e adevarat in Codeblocks, dar poate nu si pe infoarena
  • accesarea unui element in afara limitelor unui array: accesezi a[-1] sau a[1000] pentru un int a[10]
  • cam orice se leaga de folosirea a ceva nedefinit din memorie

Verifica sa nu ai astfel de erori in sursa.


Titlul: Răspuns: Roboti3 - Fisier de iesire corupt?
Scris de: OvidiuPita din Mai 08, 2017, 10:33:56
Am gasit problema!
Mi-am dat seama ca testele oficiale nu coincid (ca ordine) cu cele de pe infoarena si mi-am dat seama ca problema mea era la cerinta 2 , unde nu afisam un numar in plus
Multumesc.