infoarena

Comunitate - feedback, proiecte si distractie => Feedback infoarena => Subiect creat de: Adrian Buzea din Martie 16, 2016, 18:21:22Titlul: Cheating
Scris de: Adrian Buzea din Martie 16, 2016, 18:21:22
Probabil nu sunt primul care are ideea si probabil de aceea (cred) ca s-a implementat ceva ca sa fie circumventionata chestia.

Imi tot bateam capul cu o problema la care luam WA pe un test si m-am gandit ca as putea sa aflu datele de intrare pentru testul respectiv facand un program care aloca memorie dinamic in functie de datele de intrare, iar apoi sa vad cata memorie a fost alocata in raportul evaluatorului de pe site.

Am testat asta fara succes din pacate  :oops:.

Acum sunt curios ce se afiseaza defapt la "Memorie folosita" in raportul de evaluare ? E un fel de ballpark tocmai pentru a evita chestia asta ?


Titlul: Răspuns: Cheating
Scris de: Mihai Calancea din Martie 16, 2016, 20:04:42
Păi se afișează chiar memoria folosită.

Pentru ce vrei tu să faci există o soluție mult mai simplă, poți folosi un assert (http://www.cplusplus.com/reference/cassert/assert/) să cauți binar N-ul (sau ce vrei să afli).

Dar mai ortodox și în general folositor e să-ți faci tu un generator și un verificator și să vezi pentru ce inputuri nu-ți rulează cum te-ai aștepta :) Concurenții experimentați fac asta și în timpul olimpiadei, când e posibil.


Titlul: Răspuns: Cheating
Scris de: Adrian Buzea din Martie 16, 2016, 20:40:17
Am verificat cu array-uri, si rezultatele au fost ciudate. De exemplu, alocam cu cateva elemente mai mult si memoria folosita scadea in loc sa creasca, etc.

La faza cu assert-ul, zici sa dau submit la maxim logn solutii ca sa aflu n ?

Cat despre generator de teste, cred ca e util doar ca sa testezi pentru limita superioara, ca altfel pot sa-mi fac eu un test mic care sa contina anumite cazuri care banuiesc eu ca ar putea esua. Sau sa generez teste random, dar asta nu mi se pare atat de eficient.


Titlul: Răspuns: Cheating
Scris de: Andrei Grigorean din Martie 18, 2016, 14:19:44
Sau ar putea si infoarena sa intre in rand cu platformele mari si sa publice testele (si sursele, cu ocazia asta).