Titlul: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Ionescu Victor din Aprilie 29, 2007, 00:12:39 Daca tot s-a aprobat publicare pe site a problemelor de la ONI 2007 gimnaziu,as putea sa le pun si pe cele din ceilalti ani?
(e.g. Galati,Buzau...) Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Silviu-Ionut Ganceanu din Aprilie 29, 2007, 00:33:02 Daca tot s-a aprobat publicare pe site a problemelor de la ONI 2007 gimnaziu,as putea sa le pun si pe cele din ceilalti ani? (e.g. Galati,Buzau...) Dap. Numai ca trebuie sa afli propunatorii inainte de a le face publice pentru a le trimite email. Intocmeste lista si trimite-mi-o mie. Cand te hotarasti sa pui niste probleme creaza-le pe toate deodata ca sa apara consecutiv in arhiva. Te poti apuca cu ONI 2006. Daca bagi toate clasele (5-8) esti meseriash :) Silviu Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Cosmin Negruseri din Aprilie 29, 2007, 04:27:25 Foarte meseriash :) baga mare. E super arhiva, si super misto ca se baga oamenii sa o extinda. Keep up the good work!
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Cezar Mocan din Aprilie 29, 2007, 12:50:36 M-am inteles cu Victor si il ajut si eu. Am zis ca impartim munca pe din doua, eu fac a 5-a si a 7-a si el a 6-a si a 8-a. Da probabil ne apucam de ele numai dupa finala .Campion. Pana una-alta eu am de terminat ONIgim 2007 :)
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Ionescu Victor din Aprilie 29, 2007, 17:16:41 desigur...cine altcineva poate fi mai de ajutor decat cezar? :) avem totusi o singura problema: momentan nu avem subiectele de la clasele 5-6 de la ONI 2006.Mai incerc sa le caut...oricum nu ar fi mare paguba...:)...nui asa??...:)
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Codrea Marcel din Aprilie 29, 2007, 22:40:26 Am eu subiectele de la clasele V-VI - ONI 2006 ! Iti trimit un PM cu ID-ul meu de messenger !
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Ionescu Victor din Aprilie 29, 2007, 23:18:03 ms mult!! =D> acum am toate subiectele :)
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Ionescu Victor din Mai 07, 2007, 19:57:16 are cineva testele de la ONIgim galati 2005? miar fi de mare ajutor :) daca avetzi dati va rog PM ms mult :)
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Savin Tiberiu din Iunie 04, 2007, 18:35:27 nu vreau sa para ca nu apreciez gestul celor care s-au chinuit si au introdus in arhiva aceste probleme, dar chiar dak vrem sa extindem cat mai mult arhiva de probleme ar trebui sa ne limitam totusi la o categorie de probleme mai interesante, adik infoarena este un loc unde elevi vin sa invete lucruri klumea si sa intalneasca probleme cat mai grele. Nu cred ca ar trebui sa luam asa toate concursurile si toti autori de la care avem acordul si sa le bagam toate problemele in arhiva, ar trebui sa selectam totusi problemele mai interesante si cu rezolvari din care sa inveti ceva.
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Sebastian Crisan din Iunie 04, 2007, 19:03:44 nu vreau sa para ca nu apreciez gestul celor care s-au chinuit si au introdus in arhiva aceste probleme, dar chiar dak vrem sa extindem cat mai mult arhiva de probleme ar trebui sa ne limitam totusi la o categorie de probleme mai interesante, adik infoarena este un loc unde elevi vin sa invete lucruri klumea si sa intalneasca probleme cat mai grele. Nu cred ca ar trebui sa luam asa toate concursurile si toti autori de la care avem acordul si sa le bagam toate problemele in arhiva, ar trebui sa selectam totusi problemele mai interesante si cu rezolvari din care sa inveti ceva. am putea face o sectiune si pentru cei care se pregatesc la clase mai mici. Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Silviu-Ionut Ganceanu din Iunie 04, 2007, 21:09:52 Personal nu cred ca trebuie sa fim asa elitisti. Orice problema poate invata pe cineva o chestie noua. Intr-adevar cele mai simple pot sacai pe cei care se pregatesc la un anumit nivel dar ii ajuta pe cei care abia incep sa invete. Noi vrem sa punem cat mai multe probleme in arhiva, cat mai diverse si care sa ajute pe cati mai multi dintre voi (mici si mari).
Evident, apare problema discutata deja: trebuie o clasificare a problemelor ca cei mici sa gaseasca problemele destinate lor si cei mari pe cele mai grele. Vom avea si acest lucru implementat la un moment dat. Totusi, nu va necesita creerea unei arhive diferite - suntem impotriva ideii acesteia. In final as vrea sa adaug ca totusi probleme multe prea simple (gen A+B) sau care sunt deja in arhiva (sub o forma sau alta) nu vrem sa adaugam. Silviu Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Andrei Grigorean din Iunie 05, 2007, 07:06:41 Personal nu cred ca trebuie sa fim asa elitisti. Orice problema poate invata pe cineva o chestie noua. Eu personal consider ca problemele de la ONI gimnaziu sunt prea simple chiar si pentru cei care nu se pregatesc la cel mai inalt nivel. Daca se mai face o selectie a problemelor ce ajung in arhiva in funtie de dificultate, nu inseamna neaparat ca suntem elitisti, ci ca pur si simplu vrem ca infoarena sa fie ceva mai mult decat probleme din carti cu evaluator online. Inteleg ca doriti sa fie cati mai multi useri, dar hai totusi sa pastram o limita. Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Cosmin Negruseri din Iunie 05, 2007, 09:32:52 Nu sunt deacord cu limite. Ar trebui sa le punem care sunt de nivel de lot, sau pe nivel de clasa, un semn distinctiv, ceva cu stele. Stiu ca in gazeta de mate erau probleme normale si din cand in cand mai era cate o problema cu stea si care avea facute probleme cu stea era mai meseriash. Trebuie sa atragem mai multi oameni si sa le dam microbu, si asta putem face prin niste probleme ce le pot digera. Astia de la topcoder aumajoritatea participantilor in divizia 2. Cei foarte buni au destul material pe infoarena acum cat sa ii tina ocupati 2 sau mai multi ani. Probabil trebuie sa limitam numarul problemelor foarte simple. dar nu trebuie sa le eliminam de tot.
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Silviu-Ionut Ganceanu din Iunie 05, 2007, 13:03:19 Wef,
Eu vad mai mult ca tine necesitatea problemelor de ONI gimnaziu la pregatirile cu cei mici de la ICHB. Sunt printre cei mai buni din tara (toti trei s-au comportat frumos la nationala luand locuri in primii 4; doi merg la BOI pentru Juniori) dar totusi pe infoarena cauta destul de mult o problema mai pe masura lor. Cred ca problemele de ONI de gimnaziu nu sunt chiar inutile pentru ei. Cei din gimnaziu si clasa a 9-a (incepator) nu prea se regasesc in infoarena. E drept, la o parte foarte mica dintre ei daca le dai probleme grele ii motivezi sa invete chestii noi. Dar la fel de drept e ca cealalta parte (adica majoritatea covarsitoare) fuge de noi si arhiva noastra ca de dracu pentru ca e mult prea grea. Eu nu inteleg de ce tu ai fi mai indreptatit decat ei sa vrei arhiva intr-un fel. Doar pentru faptul ca o arhiva care contine si probleme mai accesibile atrage utilizatori mai multi nu mi se pare un argument care sta in picioare. Odata cu introducerea tag-urilor pe probleme vom introduce si clasamente pe niveluri de dificultate al problemelor. Atunci vei putea lucra in voie probleme "elite" si sa fii primul in segmentul respectiv (ignorand problemele "inutile") cum si cei din gimnaziu vor putea lucra probleme de "beginer" si sa se intreaca intre ei si nu cu cei mari. Pune-te in pielea unui copil de-a 8-a: cum se poate intrece el cu voi de prin loturi in arhiva curenta? Nu ti se pare cam descurajant? Silviu Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Cezar Mocan din Iunie 05, 2007, 13:23:19 Genial discursul lui Silviu :) . Si eu sunt de acord si zic ca este nevoie. De exemplu eu am inceput sa lucrez pe infoarena din clasa a 5-a... Mi-am gasit cateva probleme simple, dar nu prea multe... In ideea asta am zis sa pun (impreuna cu Peanutz) problemele de la ONIgim ca cei mici care intra pe infoarena sa aiba ce lucra, sa fie chestii pe masura lor...
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Paul-Dan Baltescu din Iunie 05, 2007, 14:04:37 Nici eu nu sunt de acord cu punerea acestor probleme in arhiva, chiar daca il simpatizez pe Cezar. Motivul meu este ca punctajul din clasamentul arhivei devine neconcludent. Este drept ca exista si clasament dupa rating, dar presupun ca nu doreste nimeni ca infoarena sa fie vizitata doar in timpul concursurilor. :P
Desi pare o idee dura, nu ar fi asa rau sa se faca o arhiva pentru cei mici. In plus, acestia s-ar simti mai incurajati sa rezolve problemele de acolo, putand chiar sa se distinga intre cei din generatia lor. Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Silviu-Ionut Ganceanu din Iunie 05, 2007, 14:27:47 Paul,
Am spus: vom face clasamente diferite pe clase diferite de probleme chiar daca sunt toate in aceeasi arhiva. Va fi ca si cum avem mai multe arhive diferite. Preferam solutia asta pentru ca: * Mai multe arhive complica siteul si menu-urile sale * Vrem ca sa avem problemele intr-un singur loc si sa putem sa le agatam in mai multe arhive fie ele si virtuale (unele probleme sunt bune si pentru incepatori si pentru niveluri intermediare) * Probabil vom pastra si clasamentul overall dar inca nu stim clar asta. In mod sigur vor exista clasamente pentru grupe diferite de dificultate. Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Gabriel Bitis din Iunie 05, 2007, 17:55:44 Nu vad ce va deranjaza asa mult punerea in arhiva a unor probleme usoare.. tineti asa tare de chestia cu punctajul, ca o sa aiba toti puncte multe in clasament? in 10 minute se pot rezolva si problemele respective si clasamentul se va aranja tot in functie de problemele dificile.Nu toti s'au nascut destepti.
Daca nu vreti sa "va coborati" la nivelul respectiv, lasati balta problemele respective k doar nu o sa va doara capul daca le vedeti in arhiva. Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Andrei Homorodean din Iunie 05, 2007, 19:02:39 Probabil ca nu se vor pune mai mult de 20-30 de probleme(maxim 30), asta inseamna deci 3000 de puncte. E acceptabil totusi. Daca vreti sa ajutati pe cineva sa devina olimpic poate ar fi mai bine sa-l ajutati mai de jos. Multi nu au profesori excelenti si asta chiar ar ajuta. Ar mai fi o idee: punctajul celor usoare sa nu se adune la punctajul total.
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Puni Andrei Paul din Iunie 05, 2007, 19:12:15 eu cred ca raspunsul la problema asta este timpul ... era vb mai sus de niste clasamente diferite :-'
aparitia lor va rezolva aceste "probleme" :peacefingers: Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Gabriel Bitis din Iunie 05, 2007, 20:01:08 Ar mai fi o idee: punctajul celor usoare sa nu se adune la punctajul total. Chiar daca se aduna 3000 de puncte.. daca problemele sunt usoare, inseamna ca pot fi rezolvate de mai multi si se aduna punctaj la toti.. ceea ce nu schimba nici o ierarhie in clasament...totusi.. sigur vor fi si incepatori care vor fi in pana de idee si nu vor reusi usor sa scoata 100... Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Savin Tiberiu din Iunie 06, 2007, 08:02:44 u cand te pregatesti ce fel de probleme rezolvi? probleme care stii sa le faci?? sau incerci niste probleme care nu stii sa le faci ca sa mai inveti ceva?? iar onigim (hai sa zicem ca poate la cls a8-a si poate a 7-a ar mai fi ceva, dar am vazut ca se intentiona sa se introduca si cls a 5-a si a 6-a) iar din alea chiar nu ai ce invata. Daca vrei sa inveti cum sa parcurgi o matrice sau ce se mai da la oni cls a 5-a citesti in manual si bagi o sursa pur si simplu, nu prea ai nevoie de un eval automat care sa iti zica intotdeauna dak e bine sau nu. In concursuri nu vei avea un astfel de eval. Oricum nu stiam ca problemele de la cls a 5-a si a 6-a nu vor fi puse (cam asta am inteles dintrun post de-a lu Silviu de mai sus).
Iar macar daca tot punem in arhiva probleme usoare macar sa ai ce invata din ele, adica nu sa faci un brut simplu acolo ptr ca nu iti va folosi la nimic. Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Silviu-Ionut Ganceanu din Iunie 06, 2007, 14:28:11 Am impresia ca prea multi dintre voi se gandesc numai la propia persoana. Pai daca era sa fi conceput arhiva de la bun inceput cu ideea de a pune NUMAI problemele din care NOI am fi avut de invatat, probabil nu erau foarte multe probleme in arhiva acum.
Treaba asta cu sa ai ce invata dintr-o problema este relativa. De ce copii de gimnaziu pot sa tolereze carca de probleme mult peste nivelul lor si voi ce respirati aerul inaltimilor nu puteti ignora niste probleme pe care nu va obliga nimeni sa le cititi (doar vedeti clar de unde provin)? Nu inteleg ce va framanta. Clasamentul? N-ar fi prea fair play mai ales ca sunteti clar avantati fata de cei mici in aceasta batalie. Oricum, vom sparge acest clasament in clasemente pe categorii (am mai spus-o si o sa o tot spun). Faptul ca problemele sunt "total inutile"? Le puteti ignora foarte bine... Va asigur eu ca se vor gasi niste elevi care sunt la inceput (asa cum ati fost si voi odata) care se vor bucura ca acele probleme sunt in arhiva. Invatati sa fiti mai toleranti si mai altruisti. Atitudinea asta razvratita si exclusivista nu are nimic pozitiv in ea. Silviu PS: Pun pariu ca se pot invata multe lucruri din problemele de clasa a 6-a. De exemplu, se poate invata cum se codeaza mai simplu si mai direct in unele situatii in care esti tentat sa scrii ce-ti vine "ca oricum e banal". Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Ionescu Victor din Iunie 20, 2007, 12:25:20 In ultimul timp am avut o activitate mai scazuta tinand cont de faptul ca am dat examenul de teste nationale...sunt si eu de acord cu spusele lui Silviu...si sustin ideea ca un olimpic se construieste in mai multe etape,incepand cu cea mai de jos...cu doua clasamente in functie de dificulate si cu un grad de dificultate pus pe probleme vor fi incurajati si copiii de a 5a...care oricat s-ar stradui nu pot acumula intr-un timp atat de scurt cunostiinte la nivelul LOT-ului...asadar in scurt timp imi voi termina si eu treaba cu problemele de gimnaziu, cu ajutorul lui cezar si voi face tot posibilul ca acestea sa apara cat mai repede in arhiva...momentan singura problema este ca nu stiu numele autorilor acestora....dar sper ca se va rezolva...
In concluzie sunt pentru problemele mai usoare ce vor fi puse in arhiva, acestea fiind desigur limitate, cu scopul de a ridica moralul celor mici :) Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Ivan Nicolae din Iunie 25, 2007, 23:14:57 Mie nu imi pare chestie de propria persoana..... eu nu prea sunt de acord cu ideea... nush si pentru cei mici e o idee buna sa se lupte cu probleme grele... faptul ca sunt capabili se stie deja.... sunt deja cateva nume care in arhiva au niste punctaje f bune desi ei sunt abia clasa a 6-a 7-a.
Sunt convins ca probleme dalea cu tai capu' la balaur si cresc inca 3.... nu ajuta mai pe nimeni din arhiva.... sunt sute de carti pline cu astfel de probleme si nu necesita o evaluare elaborata.... este evident daca merge sau nu (ca sa nu mai mentionez ca nu necesita limita de memorie/timp pt ca de obicei rezolvarea oficiala este cea intuitiva). Mie personal mi se pare cam ciudat sub o problema care sa se rezolve cu Arbori de Intervale sa se afle o problema a carei rezolvare necesita cunostinte avansate despre cum sa bagi 3 foruri unu-n-altu :p Tin minte ca prima data mi-am facut cont in clasa a 7-a pe infoarena.... si ca m-am apucat sa lucrez.... am fost incapabil sa fac mai mult de 300 pct.... sunt convins ca asta este un fenomen de care se lovesc multi copii de gimnaziu.... dar ar trebui sa inteleaga ca faptul ca rezolva problema cu melci pe infoarena sau ca o rezolva dintr-o carte.... e acelasi lucru. Scopul infoarena este de a creea o comunitate care interactioneaza.... mie mi se pare ca fragmentarea problemelor pe nivele de dificultate asa de distante intre ele e o forma de piedica(poate e doar pararea mea). Pe cand o problema de lot sau de oni cls 12-a necesita o evaluare atenta si chiar idei de la alti membrii ai comunitatii (asta nu e la fel ca intr-o carte). Acuma am incercat sa dau cateva argumente impotriva problemelor de gimnaziu in Arhiva. In final binenteles ca toti va trebui sa sustinem echipa infoarena in aceasta decizie. :) Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Silviu-Ionut Ganceanu din Iunie 27, 2007, 04:11:09 Eu vad un pic diferit decat voi. Poate pentru ca am avut ocazia sa si pregatesc copii mici. E drept, problemele absolut evidente (de clasa a 5-a) nu sunt utile decat celor foarte la inceput. In schimb de la clasa a 6-a in sus sunt chiar greutze prin prisma faptului ca sunt cazuri particulare, trebuie sa fii atent cum codezi etc.
Tot spuneti ca nu-ti trebuie evaluator ca sunt super simple. Aici trebuie sa va contrazic tocmai datorita celor spuse mai sus: sunt multe cazuri particulare si de la un punct incolo chiar conteaza si complexitatea in care rezolvi. Sustin afirmatiile de mai sus pe experienta cu copii de gimnaziu. S-a intamplat de multe ori sa imi spuna un copil ca a facut o problema si cand am testat pe cazurile oficiale sa nu mearga chiar pe toate. Sa nu mai spun ca de multe ori iesea din timp. Eu zic sa fim un pic toleranti (doar nu facem un mare efort pana la urma) si sa le dam ocazia si celor mici sa se obisnuiasca cu ciclul asta de codare <-> validare, esential pana la urma in pregatirea pentru concursurile de informatica. Inca un argument ca a rezolva pe infoarena nu e ca si cum ai rezolva dintr-o carte este COMPETITIA si COMUNITATEA. Nu e la fel daca rezolvi dintr-o carte, pe infoarena te intreci si comunici cu altii ca tine. Asta cred ca va fi esential pentru copii din provincie care poate nu au noroc sa aiba un profesor bun la inceput. Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Cristian Strat din Iunie 27, 2007, 11:18:42 Decizia a fost luata deja.
Nu mai are rost sa discutam de ce punem probleme de gimnaziu. Mai degraba hai sa vedem cum le punem. Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Gabriel Bitis din Iunie 27, 2007, 13:02:11 Odata cu introducerea tag-urilor pe probleme vom introduce si clasamente pe niveluri de dificultate al problemelor. Atunci vei putea lucra in voie probleme "elite" si sa fii primul in segmentul respectiv (ignorand problemele "inutile") cum si cei din gimnaziu vor putea lucra probleme de "beginer" si sa se intreaca intre ei si nu cu cei mari. Silviu Nu ar fi bine ca acele tag-uri sa apara deja la problemele ce se introduc in arhiva? Astfel va fi mai putin de lucru cand vor aparea la toate problemele. Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Ivan Nicolae din Iunie 27, 2007, 14:26:07 Pentru Silviu... dap.. daca pui problema asa .... pare o idee destul de buna sa puneti problemele in arhiva. Recunosc ca am vorbit oarecum in necunostinta de situatie..... intrucat n-am mai citit o problema de clasa a 6-a de ceva ani.
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Savin Tiberiu din Iunie 27, 2007, 20:29:36 Citat Nu ar fi bine ca acele tag-uri sa apara deja la problemele ce se introduc in arhiva? Astfel va fi mai putin de lucru cand vor aparea la toate problemele. inca sunt niste probleme la capitolul acesta, deoarece anumite taguri ar oferi prea multe hinturi despre cum se rezolva problema. Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Andrei Homorodean din Iunie 29, 2007, 19:15:07 Dupa mine tagurile n-ar avea niciun rost... majoritatea solutiilor se gasesc pe net..
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Sima Cotizo din Iunie 29, 2007, 20:12:32 Da, dar daca se incepe cu "taguirea", va trebui sa se puna la toate problemele, si in arhiva vor aparea si probleme care nu sunt publicate in concurs...
Dar nu inteleg de ce nu sunt suficiente taguri de tipul "Sursa : Oni clasa a 7-a" ... asta iti da destule informatii de ce probleme poti sa te "feresti" ;) ... cel putin momentan... Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Pripoae Teodor Anton din Octombrie 04, 2007, 19:43:50 Am subiectele de la oni 2006 targoviste... da nu stiu autorii pb... am si sursa oficiala si teste... ce trebe sa fac ca sa le pun pe site?
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Pripoae Teodor Anton din Octombrie 05, 2007, 10:05:27 doar clasa a-7-a.... k vad k nu sunt pe site inca.. :D
Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Simionescu Andrei din Februarie 15, 2010, 23:21:04 Curiozitate... problema asta [1] a fost pusă în arhivă?
[1] http://isjolt.ot.edu.ro/onig2010/date/baraj/enunturi/flori.pdf (http://isjolt.ot.edu.ro/onig2010/date/baraj/enunturi/flori.pdf) LE: Mulţumesc. Titlul: Răspuns: Probleme ONI gimnaziu Scris de: Stefan Istrate din Februarie 15, 2010, 23:54:30 Se lucreaza la ea. O sa apara maine sau poimaine.
|