Prezentare infoarena

Misiunea infoarena

Misiunea noastra este sa atragem elevii si studentii cei mai buni din domeniul IT si sa le oferim oportunitati de pregatire pe masura lor. Prin materialele si activitatile propuse ii ghidam si ii ajutam sa se pregateasca pentru concursurile nationale si internationale de informatica si programare (vezi pagina de marturii). Impreuna cu ei vrem sa consolidam si sa extidem comunitatea infoarena, o comunitate deschisa in care fiecare este incurajat sa contribuie si sa impartaseasca ce stie.

Scurt istoric

infoarena a luat fiinta in anul 2003 la initiativa a trei dintre membrii fondatori: Leonard Crestez, Mircea Pasoi si Cristi Strat. Ei is doreau un site de pregatire destinat pasionatilor de informatica din Romania cu evaluare automata disponibila 24/24. Odata lansat, site-ul a devenit primul de acest gen din Romania.

Al patrulea olimpic, Silviu Ganceanu, s-a alaturat echipei in februarie 2004, cand au organizat primul concurs online. Mai tarziu, celor patru li s-au alaturat alti voluntari pasionati de informatica. In prezent, proiectul infoarena a strans in jurul lui o echipa redutabila de elevi, studenti si profesionisti IT - fosti sau actuali olimpici nationali si internationali.

In decembrie 2006 a fost lansat infoarena 2.0, un site construit de la zero care sa-l inlocuiasca pe cel vechi. Oferind o serie de feature-uri noi (rating, profiluri personalizate, pagini wiki, forum integrat) infoarena 2.0 este menit consolideze comunitatea, sa sporesca comunicarea intre membrii acesteia si sa le ofere motivatii noi.

Comunitatea infoarena

Comunitatea infoarena este formata din 6500+ membri. Printre acestia se numara elevi, studenti si profesori din toata tara. O buna parte din ei sunt implicati activ pregatindu-se impreuna pe tot parcursul anului competitional. Suntem foarte bucurosi ca multi dintre utilizatori contribuie la dezvoltarea continutului site-ului. Urmarim ca din randul acestora sa-i promovam in echipa noastra pe cei mai dedicati ei.

Cum ne indeplinim misiunea

Concursuri online

Organizam periodic concursuri online si onsite pe modelul olimpiadelor nationale si internationale. Pana acum am reusit sa organizam peste 30 de astfel de concursuri.

Arhiva de probleme si evaluator disponibil 24/24

Oferim utilizatorilor nostri o arhiva cu peste 600 de probleme. Acestia isi pot verifica solutiile automat si pot afla in orice moment cat de bine au rezolvat o problema. Arhiva cuprinde probleme propuse in diverse concursuri nationale de profesori de prestigiu si studenti olimpici internationali.

Forum si pagini de profil personalizate

Pe forum membrii comunitatii comunica si invata impreuna. Ii incurajam permanent sa diagoleze, sa se cunoasca, sa-si faca noi prieteni.

Articole, downloads, links

infoarena reprezinta si o bogata colectie de articole, resurse si legaturi utile fiind un veritabil portal educational. Fiecare utilizator poate contribui la imbogatirea acestei colectii prin imbunatatirea materialelor deja existente sau prin adaugarea unora noi.

Mediu competitional

Am construit un mediu competitional oferind utilizatorilor un rating pe baza evolutiei lor in concursuri. In plus, ei sunt stimulati sa se intreaca in clasamentul arhivei si in diversele concursuri organizate de noi.

Proiecte de viitor

Dezvoltarea noului site

In ciuda tuturor imbunatatirilor aduse de noul site mai avem multe de facut. Dezvoltam constant infrastructura site-ului pentru a le oferi utilizatorilor modalitati performante si moderne de pregatire.

Organizarea de concursuri cu format inedit

Ne-am gandit la multe concursuri cu format original. Prin intermediul lor urmarim stimularea comunitatii si dezvoltarea unor noi capabilitati ale membrilor comunitatii pe langa cele algoritmice si de programare.

Promovarea site-ului printre studenti

Consideram ca materialele de pe site-ul nostru pot fi utile in contextul numeroaselor cursuri de programare, structuri de date si algoritmi din cadrul facultatilor de profil din Romania. Dorim atragerea unui numar si mai mare de studenti pe site-ul nostru prin ineditul modalitatii de pregatire si autoevaluare propus.