Olimpicul de la Facebook

Cosmin
Cosmin Negruseri
10 decembrie 2007

In filmul despre Here comes another bubble ce l-am pus recent pe blog, am vazut o fata cunoscuta de pe topcoder. E vorba de Adam D'Angelo , el este acum Chief Technical Officer al Facebook (reteaua sociala hot a momentului). I-am gasit destul de repede profilul pe linkdedin.com care arata cam asa:

Facebook:
Built the initial ad serving infrastructure, optimized product code and databases for scalability as traffic increased, built the logging infrastructure for feed, and analyzed data. Created an rpc layer that led to increased development speed, easier maintainability, and language independence for most new services we later developed. Set up the engineering hiring process.

Honors and awards:
Finalist, Topcoder Collegiate Challenge, 2005
2nd in North America (team of 3), ACM International Computer Programming Contest, 2004
1st in North America (team of 3), ACM International Computer Programming Contest, 2003
Silver Medal, International Olympiad in Informatics, 2002

Il consider pe Adam un exemplu pentru cei care spun ca algoritmica/olimpiadele nu au importanta in programare. Probabil ca nu au importanta cand faci o aplicatie simpla de baze de date, dar cand apar sisteme mari si nevoia de eficienta, cativa olimpici pot fi foarte utili. (Prin olimpici eu inteleg elevi sau studenti care au avut rezultate la un concurs international, nu unii care au fost la olimpiada pe scoala sau pe judet.)

Mi s-a parut interesant ca pagina lor de joburi contine puzzleuri ce imi aduc aminte de problemele de la concursurile topcoder. Probabil e mana lui Adam acolo :).

Categorii:
remote content